Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα

Αυτός ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 - 09:28
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πώς ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε από την αρχή. Με πάρα πολλά νέα πρόσωπα, νέο προπονητή, από την αρχή. Μέσα στους μήνες που πέρασαν από το καλοκαίρι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου και έχουν εξελιχθεί ως ομάδα στο διάστημα αυτό.

Η ουσία είναι πώς αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί πάρα πολλοί! Αλλά ας δούμε πώς έχουν πραγματικά τα δεδομένα για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει... Μόλις τρεις από τους παίκτες του Θρύλου, στην αρχική ενδεκάδα της Τούμπας δεν ήταν «πρωτοετείς» στο σύλλογο, με τους άλλους οκτώ να διανύουν την πρώτη τους σεζόν. Σα, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Τοροσίδη και Βούκοβιτς.

Ο μεν «Τόρο» ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακό, αλλά επέστρεψε μετά από μια εξαετία στην Ιταλία, ο δε Βούκοβτις πέρσι ήταν στο πρώτο μισό στο ρόστερ, αλλά ήταν σαν να μην... ήταν! Κι αυτό δείχνει πολλά, σε συνδυασμό και με τον νέα προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς που διανύει την πρώτη του σεζόν.

Την ίδια στιγμή στον ΠΑΟΚ, την περασμένη Κυριακή, μόλις δύο παίκτες από την αρχική ενδεκάδα της περασμένης Κυριακής διανύουν την πρώτη τους χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος...

Διαβάστε επίσης

Θα αλλάξει... πολλά ο Μαρτίνς

Θα αλλάξει... πολλά ο Μαρτίνς

Το ροτέισον είναι δεδομένο για να έχει η ομάδα «φρεσκάδα», αλλά και γιατί ορισμένοι παίκτες δεν απέδωσαν στην Τούμπα.