Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... πανικός στην ΕΠΟ (λόγω του Φούσεκ)

Ο... πανικός στην ΕΠΟ (λόγω του Φούσεκ)
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 - 21:27
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Χαμός γίνεται στους... διαδρόμους των γραφείων της ΕΠΟ και πέριξ αυτών, καθώς ο υπερσύμβουλος της ΦΙΦΑ, Πετρ Φούσεκ, με την ομιλία στο πρόσφατο σεμινάριο των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, προκάλεσε έναν... πανικό! Για κάποιους το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, καθώς ο Τσέχος προανήγγειλε αλλαγές.

«Θέλω να σας πληροφορήσω ότι θα αλλάξουν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είναι το «καρφί» που έριξε ο Φούσεκ και η συγκεκριμένη φράση δεν συμπεριλήφθηκε στο Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ, παρότι «σπεύδει» να μας πληροφορήσει πως ο Φούσεκ είπε ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ στηρίζουν την ΚΕΔ. Με το τελευταίο γελάμε, επειδή πολύ απλά δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Αν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ ήθελαν να στηρίξουν την ΚΕΔ θα έστελναν κάποια επιστολή.

Το σημαντικό είναι ότι ο Φούσεκ έστειλε μήνυμα αλλαγών σε σεμινάριο διαιτητών και όχι (για παράδειγμα) στο ΔΣ της ΕΠΟ, σημαίνει ότι η συγκεκριμένη φράση του αφορά και τον χώρο της διαιτησίας. Οι ερμηνεία που δίνουν οι περισσότεροι είναι πως αν δεν αφορούσε και τη διαιτησία δεν υπήρχε λόγος να κάνει τέτοια αναφορά ενώπιον διαιτητών. Αρα, υπάρχει περίπτωση Περέιρα και λοιποί να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αρμόδιοι για τυχόν αλλαγές δεν είναι ο Φούσεκ ή ο Χούμπελ. Αυτοί, εισηγήσεις κάνουν και σύμφωνα με πληροφορίες η FIFA έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση και αρνητική έκπληξη σε κάποιους που θα χάσουν (ποδοσφαιρική) εξουσία.

Διαβάστε επίσης

Έμεινε εκτός ο Ομάρ

Έμεινε εκτός ο Ομάρ

Ο Νορβηγός αμυντικός του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του και έτσι έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με την ΑΕΚ.