Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όλα κρίθηκαν από την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα»

«Όλα κρίθηκαν από την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα»
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 - 00:48

Τελικά αυτό που έκρινε την πρόκριση στο ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου ήταν η αποτελεσματικότητα. Η επιτυχία στην τελική προσπάθεια. Αυτό υπογράμμισε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, μιλώντας στην κάμερα της COSMOTE TV, εξήγησε πώς οι Πειραιώτες ήθελαν να συνεχίσουν στα κύπελλα Ευρώπης, αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και αυτό τους στοίχησε. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» μετά το τέλος του ματς στο Κίεβο.

Τι δεν πήγε καλά σήμερα και ο Ολυμπιακός έχασε έναν στόχο του απόψε;

«Σε τέτοια παιχνίδια η πρόκριση κρίνεται και στις δύο αναμετρήσεις. Ήταν ισορροπημένα ματς. Το «κλειδί», όπως αποδείχθηκε, ήταν η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα. Στο πρώτο ματς, στο Καραϊσκάκη, είχαμε ευκαιρίες και για το 2-0 και για το 3-1, στο τέλος, με τον Ποντένσε. Δεν έγινε όμως και στο φινάλε ήρθε το 2-2. Απόψε, στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του φάση. Εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες, απειλήσαμε την αντίπαλη εστία, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Όλα κρίθηκα, τελικά, στην αποτελεσματικότητα των ομάδων».

Τελικά δεν πέρασε η καλύτερη ομάδα από αυτό το ζευγάρι;

«Η πιο καλή ομάδα είναι αυτή που εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που έχει, είναι αυτή που σκοράρει, η πιο σταθερή, αυτή που τις αξιοποιεί. Εμείς αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να το κάνουμε».

Έναν απολογισμό για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού…

«Στα δύο αυτά μας με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου, παρόλα που είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, μπορούσαμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Είχαμε στόχο να συνεχίσουμε στη διοργάνωση και να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου. Ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει στα αποδυτήρια και το πίστευαν όλοι στην ομάδα. Δεν καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Είναι κάτι που πιστεύαμε, το είχαμε σκεφτεί και θέλαμε να προχωρήσουμε κι άλλο την Ευρώπη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αυτή τη χρονιά. Οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο και σε ό,τι αφορά την απόδοσή τους και τη δουλειά που έκανα, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Διαβάστε επίσης

«Ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες...»

«Ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες...»

«Βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση», τόνισε για τον Θρύλο ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου, Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς, σε δηλώσεις του.

«Πρέπει να συνεχίσουμε…»

«Πρέπει να συνεχίσουμε…»

Ο Γιώργος Μασούρας στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στα δύο ματς με την Ντιναμό, ενώ υπογράμμισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να προχωρήσουν και να κυνηγήσουν τους εγχώριους στόχους τους.