Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... αλυσίδα των Λάκοβιτς και αδερφών Σούρκις που «οδηγεί» στον Κρούζλιακ

Η... αλυσίδα των Λάκοβιτς και αδερφών Σούρκις που «οδηγεί» στον Κρούζλιακ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 - 03:22

Ο κόσμος το' χει τούμπανο. Είναι γνωστή η φιλία του Ζόραν Λάκοβιτς με τους αδερφούς Σούρκις από την Ουκρανία. Ο Σέρβος, διευθυντής των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της UEFA, μόνο καλά λόγια έχει να πει για τους Ουκρανούς παράγοντες, όπως και οι ίδιοι «ανταποδίδουν» με τα ίδια αισθήματα εκεί που πρέπει, δηλαδή στη Νιόν, όπου βρίσκεται το «στρατηγείο» της UEFA. Φυσικά, οι αδερφοί Σούρκις, δεν είναι κάποιοι τυχαίοι.

Ο Ιγκόρ Σούρκις είναι ο πρόεδρος της Ντιναμό Κιέβου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στην UEFA, ιδανικό δίδυμο (αυτό ισχύει και στη χώρα τους) με τον αδερφό του Χριχόρι Σούρκις, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της ΠΟ Ουκρανίας, όμως είναι νυν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών! Την... αλυσίδα, με τους Λάκοβιτς και αδερφούς Σούρκις, συμπληρώνει, άριστα, ο Ιβάν Κρούζλιακ, ο ρέφερι που εξελίχθηκε σε «σφαγέα» του Ολυμπιακού στο Κίεβο, ο οποίος σφύριξε φουλ Ντιναμό. Με... σύστημα «πριονοκορδέλα» κατά των Πειραιωτών, όπως θα έλεγε και ένας απλός φίλαθλος.

Μήπως, για να σφυρίξει ο Κρούζλιακ φουλ Ντιναμό, είχε εμπνευστεί από την τριπλέτα των αδερφών Σούρκις και του ευνοημένου τους Ζόραν Λάκοβιτς; Μήπως, ήθελε να ακούσει καλά λόγια, έτσι για δημόσιες σχέσεις; Μπορεί να μην τον όρισαν αυτοί, όμως αν ένας ρέφερι θέλει να κάνει καριέρα σαν τον Κρούζλιακ πρέπει να αντιλαμβάνεται και κάποια άλλα πράγματα. Μπορεί κανείς να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο, όπως οι αδερφοί Σούρκις πλέκουν το εγκώμιο του Λάκοβοτς γιατί να μην κάνουν το ίδιο και με κάποιους ρέφερι όπως ο Κρούζλιακ; Που είναι το κακό, δηλαδή;

Ποιος είναι ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ; Ένας ρέφερι ηλικίας 35 ετών, δηλαδή στα ντουζένια του, που θέλει να κάνει καριέρα, ανεβαίνοντας από την πρώτη κατηγορία στην ελίτ. Απόδειξη ότι η UEFA τον προωθεί είναι ότι τόσο πέρσι, όσο και πρόπερσι, σφύριξε ματς τόσο για τους «32», όσο και για τους «16» του Europa League. Σημειώστε ότι σε σερί αγώνες για τους «32» της διοργάνωσης ορίζεται από το 2015! Σημειώστε, επίσης, ότι μπαίνει σε ματς της Ντιναμό για δεύτερη σερί αγωνιστική σεζόν, κάτι σπάνιο, καθώς στις 08/03/18 ο Σλοβάκος σφύριξε Λάτσιο-Ντιναμό Κιέβου 2-2 για τους «16» του Europa League. Ακόμη, δεν περνά απαρατήρητο ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια μπαίνει συχνά στις Ουκρανικές ομάδες, που με τον Κρούζλιακ έχουν ζηλευτά στατιστικά. Πιο συγκεκριμένα, «μετρούν» τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και την επιτυχία της Ντιναμό στο «Ολίμπικο», άσχετα αν τελικά δεν κατάφερε να προκριθεί!

Άξιος «σφαγέας» ο Κρούζλιακ! Αν στο Κίεβο απέβαλε τον Κετζιόρα στο 42', διαφωνεί κανείς ότι θα γινόταν άλλο ματς; Προσέξτε, πρόκειται για κραυγαλέο λάθος, επειδή βούτηξε σαν... τερματοφύλακας, με τα χέρια στη μπάλα, ενώ ο Ποντένσε έβγαινε σε αντεπίθεση. Τέτοιο λάθος, τέτοια αβλεψία στον κανονισμό, δεν κάνει ούτε ένας μαθητής σε σχολή διαιτησίας, ούτε ένας ρέφερι σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Κι όμως, το έκανε ο Κρούζλιακ, ένας διαιτητής που θέλει να κάνει καριέρας. Καθόλου τυχαία η δήλωση του Ποντένσε ότι «ο διαιτητής σφύριζε» υπέρ της Ντιναμό.

Ο Λάκοβιτς είναι και τοποτηρητής του ελληνικού ποδόσφαιρου. Ιδού και η εξήγηση γιατί ο Ολυμπιακός έχει στοχοποιηθεί και εντός το συνόρων.

Διαβάστε επίσης

Η γνωστή «σφαγή» της UEFA

Η γνωστή «σφαγή» της UEFA

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο συνεργάτης του Ζόραν Λάκοβιτς να... χαίρονται τους διαιτητές που έβαλαν στον Ολυμπιακό. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον.