Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΣΟΚ

ΣΟΚ
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 - 21:30

Αυτά δεν γίνονται! Ο Ολυμπιακός εκτός Κυπέλλου! Σε ένα ματς που είχε 18 τελικές στο τέρμα. Και χαμένο πέναλτι! Αλλά και έναν διαιτητή, τον Κομίνη, που δεν έβλεπε τίποτα. Στα τρία πέναλτι που έγιναν, έδωσε μόνο το ένα κι αυτό, το σκέφτηκε… Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν δικαιώματα στον διαιτητή από τη Θεσπρωτία, αλλά και στη Λαμία που νίκησε 1-0, σκοράροντας στη μοναδική φάση που μπήκε στην περιοχή του Λοντίγκιν.

Είχε ρυθμό, δεν είχε γκολ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ορισμένες αλλαγές σε πρόσωπα, όσον αφορά στην αρχή ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Σισέ με τον Μιράντα επέστρεψαν στο κέντρο της άμυνας, ο Νάτχο σε ρόλο οργανωτή, ο Γκερέρο ως δεξί εξτρέμ και ο Σολδάνο στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο κυριαρχώντας απόλυτα. Κατοχή μπάλας που έφτασε στο 73%, 12 τελικές εκ των οποίων οι 7 στο τέρμα και τον γκολκίπερ Σαράνοφ της Λαμίας να έχει αρκετή δουλειά και να ευθύνεται για το ισόπαλο, χωρίς τέρματα, αποτέλεσμα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης (0-0). Έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με 7 επεμβάσεις. Όσον αφορά στον Λοντίγκιν, ήταν ξεκάθαρα θεατές στο διάστημα αυτό.

Ο ρυθμός ήταν καλός στο διάστημα αυτό. Ο Σολδάνο ευδιάθετος, ο Μασούρας κινητικός, ο Νάτχο είχε διάθεση και πέρασε αρκετές πάσες. Αλλά το θέμα ήταν στην τελική προσπάθεια. Εκεί ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει τις κλασικές φάσεις. Ναι μεν βγήκαν ορισμένοι συνδυασμοί, αλλά ως εκεί. Ο Τσιμίκας προωθούνταν αρκετά από τα αριστερά, σε αντίθεση με τον Κούτρη που δεν είχε τόσο ενεργό ρόλο στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης στο πρώτο μέρος. Το γκολ έλειψε από την ομάδα του Μαρτίνς, κόντρα σε μια Λαμία με διπλή ζώνη άμυνας και σε ορισμένες στιγμές, όταν έκανε επίθεση ο Ολυμπιακός ήταν λες και έπαιζε με 6 αμυντικούς, καθώς Επστάιν και Ασούμπρε γίνονται επιπλέον πλάγια μπακ!

Ο Κομίνης έκανε… όργια, ο Ολυμπιακός δεν έκανε ό,τι έπρεπε

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Μαρτίνς άλλαξε την διάταξη του Ολυμπιακού, σε 4-4-2 για λίγο και κόντρα στη ροή του ματς η Λαμία στην μοναδική φάση που «πάτησε» την περιοχή του Λοντίγκιν. Μια φάση όλη κι όλη και η Λαμία κατάφερε να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα (52'). Ο Πορτογάλος τεχνικός αμέσως έκανε διπλή αλλαγή με Φορτούνη και Ποντένσε να μπαίνουν στο ματς. Από εκεί το σημείο και μετά το ματς ήταν ένας μονόλογος του Ολυμπιακού που έπαιζε στο μισό γήπεδο. Πίεζε, έκανε φάσεις, αλλά το γκολ δεν έρχονταν.

Είχε απέναντί του εκτός από τη Λαμία που έπαιζε μαζική άμυνα και έναν προκλητικό Κομίνη. Ο διαιτητής από τη Θεσπρωτία δεν έβγαζε κίτρινη κάρτα με τίποτα. Και θυμήθηκε αυτό που ξέρουν όλοι από την παιδική τους ηλικία. Στα τρία πέναλτι να δώσει ένα! Διότι τα χέρια του Πλιάτσικα (62' και 83') έβγαζαν… μάτια, αλλά εκείνος σφύριξε αδιάφορα. Δεν είδε τίποτα. Τελικά την τρίτη παράβαση την είδε! Την ανατροπή του Ποντένσε από τον Ασίγκμπα. Αλλά ο Φορτούνης δεν κατάφερε να σκοράρει από την «άσπρη βούλα». Δεν κατάφερε να νικήσει ούτε σε εκείνη την περίπτωση τον Σαράνοφ που τέλειωσε το ματς με 19 αποκρούσεις!

Το φιλμ της αναμέτρησης:

2' Δυνατό σουτ του Νάτχο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σαράνοφ.

9' Κόρνερ του Τσιμίκα, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σαράνοφ είχε σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα.

18' Ο Μασούρας τροφοδότησε τον Σολδάνο, έξω από την περιοχή, εκείνος έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Σαράνοφ.

20' Ο Νάτχο τροφοδότησε τον Μασούρα που έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε με δυσκολία.

26' Κάθετη πάσα του Μπουχαλάκη για τον Γκερέρο που έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε.

30' Εξαιρετική κίνηση του Γκερέρο από τα δεξιά, απέφυγε τον Ασίγκμπα και έστρωσε για τον Τσιμίκα, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Σαράνοφ.,

32' Εκτέλεση φάουλ του Μασούρα από τα αριστερά, ο Μπουχαλάκης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Σαράνοφ απέκρουσε ενστικτωδώς!

40' Σέντρα του Σολδάνο αριστερά έξω από την περιοχή, ο Γκερέρο έκανε την προβολή, αλλά δεν αιφνιδίασε τον Σαράνοφ.

42' Γύρισμα του Μασούρα, ο Γκερέρο κατέβασε την μπάλα, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Σαράνοφ απέκρουσε.

45'+1 Ο Μπουχαλάκης συνεργάστηκε με τον Γκιλιέρμε, πάσαρε για τον Μασούρα, αλλά το σουτ του από θέση μέσα αριστερά, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ.

50' Κόρνερ του Τσιμίκα, ο Σολδάνο σηκώθηκε ψηλότερα κι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε την μπάλα.

52' 0-1 Σέντρα του Σκόνδρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ ο Επστάιν που τελικά έγινε πάσα για τον Τομάς που με προβολή σκόραρε.

54' Δυνατό σουτ του Νάτχο έξω από την περιοχή, ο Σαράνοφ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

62' Σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα σταμάτησε στο χέρι του Πλιάτσικα, αλλά ο Κομίνης αρνήθηκε το πέναλτι στον Ολυμπιακό.

64' Σέντρα του Μασούρα από τα αριστερά, ο Ποντένσε έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τον Σαράνοφ να αποκρούει ξανά.

69' Ο Φορτούνης βγήκε στον κενό χώρο από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Μασούρας δεν πρόλαβε την μπάλα.

70' Φάση διαρκείας για τον Ολυμπιακό, με τον Ποντένσε να πασάρει στον Γκιλιέρμε που σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Σαράνοφ έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

77' Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Φορτούνη από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε, αλλά ο Χασάν δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση βολής!

81' Μια ακόμα μεγάλη στιγμή με τον Ποντένσε που σούταρε από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Πλιάτσικα και κατέληξε σε κόρνερ.

82' Σουτ του Φορτούνη, μια ακόμα επέμβαση από τον Σαράνοφ.

84' Σέντρα από τα αριστερά του Μασούρα, Σισέ και Πλιάτσικας διεκδίκησαν την μπάλα, με τον αμυντικό της Λαμίας να κάνει χέρι και τον Κομίνη να μην βλέπει τίποτα.

84' Ανατροπή του Ποντένσε από τον Ασίγκμπα και πέναλτι για τον Ολυμπιακό.

85' Το εκτέλεσε ο Φορτούνης, αλλά ο Σαράνοφ το έπιασε κι αυτό.

90'+2 Σουτ του Νάτχο από το ύψος της περιοχής, πάνω από την εστία του Σαράνοφ.

90'+3 Σέντρα του Κούτρη, κεφαλιά του Μασούρα, μπλόκαρε ξανά ο Σαράνοφ.

Ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπουχαλάκη (39') και Βασιλαντωνόπουλο (84').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (57' Φορτούνης), Γκερέρο (56' Ποντένσε), Μασούρας, Νάτχο, Σολδάνο (66' Χασάν).

Λαμία: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Ασούμπρε (59' Ρόμανιτς), Μπλάζιτς (68' Μπουλούλης), Μπεχαράνο (80' Βασιλαντωνόπουλος), Επστάιν, Τομάς, Καραμάνος.

Διαβάστε επίσης

Έκανε ό,τι μπορούσε ο Κομίνης... (vid)

Έκανε ό,τι μπορούσε ο Κομίνης... (vid)

Δεν υπέδειξε και δεύτερο οφθαλμοφανές πέναλτι και πάλι έπειτα από χέρι του Πλιάτσικα ο διαιτητής από την Θεσπρωτία υπέρ των Πειραιωτών…