Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι... φίλοι του Θόδωρου αυτά;

Οι... φίλοι του Θόδωρου αυτά;
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 - 19:36

Ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που αποκάλυψαν οι «Times» του Λονδίνου συγκλονίζει τη FIFA, η οποία καλείται να πάρει θέση στις αποκαλύψεις που αφορούν το σκάνδαλο δωροδοκίας για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα διατέθηκε από το Κατάρ περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, πριν αναλάβει την ανάθεση της κορυφαίας διοργάνωσης του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά αποτελούν διαρροές από έρευνα της ελβετικής αστυνομίας.

Ειδικότερα, ένα ποσό ύψους 400 εκατ. δολαρίων δόθηκε, 21 μέρες πριν την απόφαση για την ανάθεση γης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA συν ακόμη 100 εκατ., πάντα εφόσον το Κατάρ αναλάμβανε τη διοργάνωση του προαναφερόμενου Μουντιάλ, όπως και έγινε. Τα υπόλοιπα 480 εκατομμύρια από το συνολικό ποσό που έλαβε η FIFA φέρονται να δόθηκαν από το κράτος του Κατάρ υπό τη μορφή χορηγιών μέσα στην τριετία μετά την θετική απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Times» αποτελεί μέρος της νέας έρευνας των ελβετικών δικαστηρίων.

Πάντα σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα των «Times», το ποσό που αναφέρεται στο Al Jazeera είναι πενταπλάσιο του συνηθισμένου. Παράλληλα σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογηθεί με βάση τους εμπορικούς όρους.

Επίσης, σύμφωνα με νομικούς κύκλους η προσφορά χαρακτηρίζεται και ως παράνομη. Ο λόγος είναι ότι θεωρείται πως παραβιάζει τους κανόνες αντι-δωροδοκίας της FIFA, οι οποίοι απαγορεύουν στις οντότητες που συνδέονται με την προσφορά να υποβάλλουν οικονομικές προσφορές στον αθλητικό οργανισμό σε σχέση με τη διαδικασία υποβολής προσφορών.

Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι το Al Jazeera είναι ιδιοκτησίας τους εμίρη του κράτους, Σεΐχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «κινητήρια δύναμη» πίσω από την προσφορά προς την FIFA. Και η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί μέρος της έρευνας της ελβετικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρουμε και στην αρχή όλα αυτά πρέπει να τα εξηγήσει η FIFA, η οποία μέχρι στιγμής αρνήθηκε να σχολιάσει όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα των «Times».

Διαβάστε επίσης

Δύο γκολ σε ένα ματς για 3η φορά ο Ποντένσε!

Δύο γκολ σε ένα ματς για 3η φορά ο Ποντένσε!

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού σκόραρε δις απέναντι στον Άρη, κάτι το οποίο έχει καταφέρει επίσης κόντρα στην Ξάνθη, αλλά και με τη φανέλα της Μορεϊρένσε με αντίπαλο την Νασιονάλ.

Εξαιρετικός ο Μασούρας!

Εξαιρετικός ο Μασούρας!

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός συνεχίζει να εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν, δείχνοντας και στο ματς με τον Άρη ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού.