Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκη με ανατροπή, με τα… φιλαράκια του ΠΑΟΚ

Νίκη με ανατροπή, με τα… φιλαράκια του ΠΑΟΚ
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 - 21:26

Έτσι είναι… Δεν σταματά ο Ολυμπιακός. Και τιμώρησε τα… φιλαράκια του ΠΑΟΚ. Το σερί νικών του στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» συνεχίστηκε και απόψε. «Θύμα» του αυτή τη φορά ήταν ο Ατρόμητος. Τον νίκησε με ανατροπή στο δεύτερο μέρος. Ο πίνακας «έγραψε» 2-1, αλλά τα δύο γκολ ήταν λίγα βάσει των ευκαιριών που είχαν οι «ερυθρόλευκοι». Αν δεν ήταν ο Μέγιερι, θα είχε πολλά γκολ.

Δεν είχε ρυθμό, «πλήρωσε» τα λάθη

Νευρικό ξεκίνημα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τη γνωστή ενδεκάδα για να ξεκινήσει κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου. Η αρχική επιλογή του Πορτογάλου ήταν με τον Μασούρα δεξιά και τον Ποντένσε αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Με τους Μάντσον και Μπουσούλαντζιτς στο άξονα να κάνουν πολλή δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό πώς στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα του Κάναντι είχε 5 τελικές, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μόλις δύο. Αλλά η καλύτερη φάση ανήκε στον Ολυμπιακό με τον Μασούρα, στο 13', όπου ο Μέγιερι έκανε εντυπωσιακή επέμβαση με τα πόδια σε τετ-α-τετ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του κίνηση με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο ματς. Άλλαξε πλευρές στον Μασούρα και τον Ποντένσε. Παρόλα αυτά, υπήρχαν στιγμές αδράνειας και οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ρυθμό. Αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί αυτό η ομάδα του Ατρόμητου και στο 30ό λεπτό να φτάσει στο γκολ (0-1), σε μια φάση που και λάθος έγινε και η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν αρκετά σκληρά, με τον Γκεστράνιους να τους χαρίζεται σε αρκετές περιπτώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να βγάλουν άλλη μεγάλη ευκαιρία και έτσι το ημίχρονο έληξε 0-1.

Κυριαρχία, ανατροπή και τρίποντο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις δύο πρώτες του διορθωτικές κινήσεις. Αλλαγή στα εξτρέμ με τον Ντίας αντί του Μασούρα και στην επίθεση ο Χασάν πήρε τη θέση του Γκερέρο. Δύο κινήσεις που λειτούργησαν με τον Ολυμπιακό να σκοράρει γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνει το 1-1 στο 50ό λεπτό, σε μια οργανωμένη επιθετική ενέργεια με τον Γκιλιέρμε. Το ματς είχε αλλάξει εικόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρχίσει να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να πιέζουν για να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Κάτι που είδε ο Κάναντι και άλλαξε το σύστημα της ομάδας, ειδικά μετά την ευκαιρία του Χασάν στο 57'.

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ο Ατρόμητος από εκείνο το σημείο, αφού ο Καρασαλίδης πλαισίωσε Ρισβάνη και Χατζηισαΐα. Η πίεση του Ολυμπιακού όλο και αυξάνονταν. Με την ομάδα του Περιστερίου να έχει γυρίσει πολλά μέτρα πίσω και να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι της. Ο Φορτούνης με τον Ποντένσε είχε ανεβάσει… στροφές, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο επιθετικοί και τελικά η ανατροπή ήρθε στο 75' με τον Μπουχαλάκη (2-1). Τι έγινε στην πορεία; Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να κάνει ευκαιρίες, αλλά να μην σκοράρει άλλο γκολ. Ειδικά ο Ποντένσε που ήταν ο πρωταγωνιστής σε πολλές από αυτές, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα το ματς να τελειώσει με ολοκληρωθεί με 2-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Το φιλμ της αναμέτρησης:

2' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σα.

13' Ψηλοκρεμαστή πάσα του Φορτούνη για τον Μασούρα που απέφυγε τον Χατζηισαΐα, αλλά ο Μέγιερι σταμάτησε εντυπωσιακά με τα πόδια, το σουτ του εξτρέμ του Θρύλου.

14' Συνεργασία του Μπρούνο με τον Μάντσον που σούταρε από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Σα είχε καίρια θέση και απέκρουσε.

18' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, μπλόκαρε στο δεξί του «παραθυράκι» με άνεση ο Σα.

18' Γέμισα του Φορτούνη, ο Σάκιτς έκοψε με κεφαλιά, με την μπάλα να στρώνεται στον Ποντένσε, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και ήταν υπερβολικά άστοχος.

30' 0-1 Λάθος του Γκιλιέρμε έξω από την περιοχή, ο Κουλούρης έκλεψε και συνδυάστηκε με τον Μπρούνο που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κουλούρης πλάσαρε από κοντά.

35' Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Σισέ δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

37' Σουτ του Ενσικουλού μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Σα.

40' Σουτ του Σισέ έξω από την περιοχή, δεν δυσκολεύτηκε ο Μέγιερι να μπλοκάρει.

43' Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Ποντένσε αριστερά έξω από την περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έκανε τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό κοντρόλ…

45'+2 Γύρισμα του Μασούρα από τα αριστερά, ο Χατζηισαΐας πρόλαβε κι έκοψε την μπάλα την τελευταία στιγμή προ του Γκερέρο που περίμενε να σκοράρει.

45'+2 Στην κόντρα ο Ατρόμητος, ο Μεριά δεν υπολόγισε καλά την μπάλα που τον «κρέμασε», με τον Σα να βγαίνει εκτός περιοχής και να διώχνει την μπάλα προ του Κουλούρη.

50' 1-1 Ο Ντίας από τα δεξιά πάσαρε στον Φορτούνη που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκιλιέρμε με κεφαλιά ισοφάρισε.

53' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα πάνω από την εστία του Μέγιερι.

57' Ο Χασάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, αλλά ο Μέγιερι έκανε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση στη δεξιά του γωνία.

70' Μακρινό σουτ του Μάντσον, πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Σα.

74' Σουτ του Ποντένσε μέσα από την περιοχή, ο Χασάν έκανε το τακουνάκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στους αμυντικούς του Ατρόμητου.

75' 2-1 Σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, ο Μπουχαλάκης στο δεύτερο δοκάρι «εκτέλεσε» τον Μέγιερι με σουτ στην κίνηση.

81' Ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Ποντένσε, εκείνος έκανε το σουτ και ο Μέγιερι έδιωξε σε κόρνερ.

85' Ατομική ενέργεια του Ποντένσε, αλλά η μπάλα δεν πήγε εκεί που ήθελε ο Πορτογάλος.

87' Ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Ποντένσε που «χόρεψε» τον Καρασαλίδη, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μέγιερι.

Ο Φινλανδός διαιτητής Γκεστράνιους έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ελαμπντελαουί (68') και Μάντσον (52').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (46' Ντίας), Φορτούνης (90'+2 Καμαρά), Γκερέρο (46' Χασάν).

Ατρόμητος: Μέγιερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κυβρακίδης (77' Μανούσος) , Μάντσον, Μπουσούλαντζιτς, Ενσικουλού (81' Μούγιακιτς), Ουάρντα (62' Καρασαλίδης), Μπρούνο, Κουλούρης.

Διαβάστε επίσης

Προκλητικός ο Χατζηισαΐας

Προκλητικός ο Χατζηισαΐας

Ο Φορτούνης βρέθηκε στο έδαφος και ο αμυντικός του Ατρομήτου, δανεικός από τον ΠΑΟΚ, τον πάτησε στο σβέρκο.