Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ποδόσφαιρο και η ομάδα που γουστάρεις να βλέπεις!

Το ποδόσφαιρο και η ομάδα που γουστάρεις να βλέπεις!
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019 - 09:36
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό. Δεν έχει νόημα να σταθείς κανείς στα πέντε γκολ. Από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Ούτε στις 19 τελικές, τις 13 στο τέρμα. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα, που δείχνουν πολλά για τη δουλειά που έχει γίνει, αλλά κι αφήσουν υποσχέσεις για πολύ μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Εξάλλου, το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το ματς με τον Παναιτωλικό.

Πώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μια ομάδα που χρειάζονταν χρόνο! Δεν το χρησιμοποίησε ποτέ ως δικαιολογία για να μην έχει πίεση, για να κερδίσει χρόνο. Το ζητούμενο είναι πώς ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμα ματς χάζεψε τον κόσμο με την μπαλάρα που έπαιξε. Όλοι έκαναν πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Σημασία δεν έχουν τα πέντε γκολ. Αυτό που μετρά είναι οι πέντε διαφορετικοί σκόρερ, αλλά και η ενεργός συμμετοχή όλων στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Πήρε γκολ από δύο κεντρικά χαφ, από το δεξί μπακ, από έναν εξτρέμ, από τον σέντερ φορ του ο Ολυμπιακός. Και όχι μόνο.

Οι πλάγιοι μπακ καταλύτες, ακόμα και οι κεντρικοί αμυντικοί. Για όσους δεν θυμούνται, στο δεύτερο μέρος και τη μεγάλη ευκαιρία του Ποντένσε στο 74ο λεπτό, ο Μεριά έχει κάνει την κατεβασιά και «σπάει» την μπάλα στον Φορτούνη που έκανε τη σέντρα για τον Πορτογάλο. Μην ξεχνάμε πώς και ο Σα, όποτε χρειάστηκε, επενέβη και κράτησε το μηδέν.

Αυτό το ποδόσφαιρο γουστάρει να βλέπει ο κόσμος. Όχι μόνο του Ολυμπιακού. Και δεν είναι τυχαίο πώς όλοι βγάζουν το... καπέλο στους «ερυθρόλευκους» για την μπάλα που παίζουν φέτος. Αυτή είναι η βάση για του χρόνου, που θα είναι ακόμα καλύτερη η ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Στο δεύτερο γύρο +11 γκολ!

Στο δεύτερο γύρο +11 γκολ!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανεβάσει... στροφές και έχουν σκοράρει πολύ περισσότερο στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ απομένουν άλλα τρία ματς.