Ντουντούκα
Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Στόχος είναι το πρωτάθλημα, όχι τα ρεκόρ!»

«Στόχος είναι το πρωτάθλημα, όχι τα ρεκόρ!»
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 - 15:51

Προτελευταίο φετινό ματς για τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα. Την Κυριακή στη Λαμία με την ομώνυμη ομάδα. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να στέκεται στην ουσία, αυτό που θέλει συνεχώς ο ίδιος και οι παίκτες του. Τονίζοντας, μέσω των καναλιών Novasports, πώς σημασία έχει το πρωτάθλημα και όχι τα ρεκόρ.

Ο Πορτογάλος εξήγησε πώς με το θεαματικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι», ο κόσμος τους γέμιζε συνεχώς το «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αυτό ήταν στόχος για τη σεζόν που ολοκληρώνεται. Ο 48χρονος προπονητής μίλησε, αναλυτικά, για...

-το πως αντιμετώπιζαν οι αντίπαλοί του τον Ολυμπιακό: «Χωρίς να θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού άλλαξε ο τρόπος που μας αντιμετώπιζαν στην έδρα μας. Είναι μεγάλες οι διαφορές από πέρυσι, καθώς οι αντίπαλοί μας έρχονται να μας αντιμετωπίσουν με διαφορετικό σκεπτικό. Όλες οι ομάδες ξέρουν πως θα... περάσουν δύσκολα εδώ, λόγω και του κόσμου μας, που είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς».

-τις τελευταίες δύο αγωνιστικές: «Σοβαρότητα, συγκέντρωση και πολλή δουλειά. Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή η φανέλα ορίζει δέσμευση και πρέπει κάθε στιγμή να ανταποκρινόμαστε».

-τη φετινή παρουσία της ομάδας: «Με τον ίδιο επιθετικό τρόπο πρέπει να παρουσιαζόμαστε συνέχεια και στόχος μας είναι όχι να σπάμε τα ρεκόρ, αλλά να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε πρόβλημα στην αρχή με την αποτελεσματικότητά μας. Ξέραμε πως ήμασταν μια καινούργια ομάδα και πως θα θέλαμε χρόνο να βελτιωθούμε και να πάμε καλύτερα, κάτι που συνέβη. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να είμαστε επιθετικοί και δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο, απλά γνωριστήκαμε καλύτερα και βελτιωθήκαμε. Θεωρώ πως προσαρμοστήκαμε καλύτερα σε βάθος χρόνου».

-την προσαρμογή των παικτών του: «Είναι εύκολο σε μία ομάδα όταν υπάρχουν έμπειροι παίκτες να βοηθήσουν τους νέους. Αυτό δεν συνέβη σε εμάς, διότι είχαμε πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές, που έπρεπε να προσαρμοστούν. Θα ήταν πιο εύκολο να πάει κάποιος σε μια... δεμένη ομάδα και να μπουν άμεσα σε αυτήν. Είμαι περήφανος για τον επαγγελματισμό των παικτών μου. Ποτέ δε παραπονέθηκε κανείς, για να περάσει χρόνο αλλού πέρα από το σύλλογο, με την οικογένειά του ή κάτι άλλο, λόγω και των πολλών υποχρεώσεών μας. Άπαντες ήταν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είχαμε πάντως προσωπικότητα και επαγγελματισμό. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως έχουμε σπουδαίους χαρακτήρες στην ομάδας. Είχαμε τα προβλήματα μας φέτος και τις δυσκολίες μας, αλλά δείξαμε ότι είμαστε οικογένεια».

-τη δουλειά του προπονητή: «Δεν σταματάει ποτέ η δουλειά του προπονητή. Δεν απολαμβάνει ούτε τη νίκη, ούτε την ήττα. Πάντα τρέχει και σκέφτεται τα επόμενα παιχνίδια. Δεν σταματάει ποτέ να ψάχνει τρόπους βελτίωσης και να κάνει πράγματα όσον αφορά την ομάδα».

-την πρωτιά στα εισιτήρια: «Πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό. Ήταν στόχος μας να φέρουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο. Το πετύχαμε λόγω δουλειάς και αφοσίωσης, με σεβασμό πάτα προς τον κόσμο μας, που θέλει να βλέπει θεαματικό ποδόσφαιρο και περνάει καλά όταν έρχεται να μας δει».

-τις διαφορές στην κουλτούρα στο ποδόσφαιρο και εκείνες των Ελλήνων φιλάθλων με τους Πορτογάλους: «Δεν είναι πολύ διαφορετική η κουλτούρα. Μετά το EURO 2004 και την κατάκτηση του από την Ελλάδα, έχει αναβαθμιστεί στις υποδομές του. Όσων αφορά τους φιλάθλους, το μόνο που μετράει όπως κι εδώ είναι η νίκη. Οι μεγάλες ομάδες έχουν κάνει βήματα μπροστά, με διαφορά όμως από τις μικρομεσαίες, οι οποίες δεν έχουν τόσο κόσμο στο γήπεδο».

-τον Τσιμίκα: «Πρώτη χρονιά που ο Τσιμίκας ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Δεν ήταν πως δεν είχε ποιότητα ή του έλειπε κάτι, αλλά έπρεπε να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει στα θέλω μας».

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός στηρίζει το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς (vid)

Ο Ολυμπιακός στηρίζει το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς (vid)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα είναι πάντα δίπλα στην Εκκλησία, συμβάλλοντας στο διαχρονικό, κοινωνικό της έργο. Με 7.500 δέματα καθημερινά, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και με χρηματική βοήθεια.