Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» οπαδών

Η κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» οπαδών
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 - 13:31

Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μπορεί να μην συνοδεύτηκε με τίτλο. Ο Θρύλος, όμως, ήταν μια ομάδα εντελώς διαφορετική σε σχέση με πέρσι. Έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, «γέμιζε» τους οπαδούς με την εικόνα του κι εκείνοι από την πλευρά τους, τις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν η ομάδα που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια. Η μοναδική με πάνω από 300.000 συνολικά και με το μέσο όρο της να είναι 21.073.

Σημασία δεν έχει μόνο αυτό. Ο κόσμος του Ολυμπιακού φέτος ήταν από αυτούς με τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τις άλλες ομάδες που ήταν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Ειδικά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που κατέκτησε τον τίτλο, το Πρωτάθλημα των Πρεσπών! Οι δύο ομάδες μπορεί να παρουσίασαν αύξηση σε ό,τι αφορά των αριθμών των εισιτηρίων που έδωσαν, αλλά δεν μετράει μόνο το ποσοστό, μετράει και ο απόλυτος αριθμός.

Ο Θρύλος είχε κατά μέσο όρο κοντά στα 2.000 εισιτήρια περισσότερα ανά ματς τη σεζόν 2018/19, σε σχέση με τη σεζόν 2017/18. Για την ακρίβεια 1.960. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έκοψε κατά μέσο όσο 1.690 επιπλέον εισιτήρια ανά ματς, Η διαφορά αγγίζει τα 300 εισιτήρια ανά ματς περισσότερα για τον Ολυμπιακό, όταν φέτος οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνει μια σεζόν, και ελέω... εξυγίανσης, που όμοιά της δεν θα ξαναδούν ποτέ στην ιστορία τους και πήραν τον τίτλο. Κι αυτό λέει πολλά, διότι ο δικός τους μέσος όρος ήταν 18.639 ανά ματς. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ που πέρσι είχε κατά μέσο όρο 15.069 εισιτήρια ανά ματς, φέτος έπεσε στα 9.621, δηλαδή κατά μέσο όρο είχε 5.988 εισιτήρια, αγγίζοντας τα 6.000 λιγότερα ανά ματς.

Κι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό και την πορεία του. Δεν έβαλε μόνο τις βάσεις στον αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα που δημιούργησε, με την μπάλα που έπαιξε. Αλλά δυνάμωσε και πάλι τη σχέση με τους οπαδούς του, κάτι που μαρτυρά και η αύξηση στον απόλυτο αριθμό, αλλά και το μέσο όρο των εισιτηρίων ανά ματς φέτος.

Διαβάστε επίσης