Ντουντούκα
Ένα από τα πιο μάγκικα πρωταθλήματα στην ιστορία! ΘΡΥΛΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο καλός τερματοφύλακας είναι η βάση μιας μεγάλης ομάδας

Ο καλός τερματοφύλακας είναι η βάση μιας μεγάλης ομάδας
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 - 12:38

Η μεταγραφή του Ζοζέ Σα στον Ολυμπιακό δεν ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας. Ήταν μια κίνηση που κάνει τη διαφορά. Όλες οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν από έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Ξεκινούν από έναν γκολκίπερ που θα αποτελεί εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ. Από έναν γκολκίπερ που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Από έναν τερματοφύλακα που θα είναι το «άλφα και το ωμέγα» στην ενδεκάδα.

Όλες οι ομάδες ανά τον κόσμο που έχουν υψηλούς στόχους, έχουν έναν πολύ καλό γκολκίπερ. Έναν παίκτη που θα αποτελεί όχι απλά το νούμερο 1 κάτω από τα γκολπόστ, αλλά την αρχή για μια δυνατή ενδεκάδα. Στις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, πάντα χρειάζεται ένας τερματοφύλακας που θα κάνει τη διαφορά.

Ο Ζοζέ Σα είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος ανερχόμενος τερματοφύλακας στην Πορτογαλία. Στην τριάδα των γκολκίπερ της εθνικής Πορτογαλίας. Μέσα από τον Ολυμπιακό έφτασε ξανά στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ο ίδιος θεωρεί πώς ο Θρύλος είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Για να κάνει υπέρβαση και εκείνος, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι». Κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο και για τις δύο πλευρές. Οι φιλοδοξίες της ομάδας να συμπίπτουν με τις φιλοδοξίες των παικτών. Έτσι έρχονται οι μεγάλες επιτυχίες, οι τίτλοι, οι διακρίσεις, η κορυφή. Κι εκεί θέλουν να φτάσουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Ζοζέ Σα.

Διαβάστε επίσης

Η καλύτερη λύση για την άμυνα

Η καλύτερη λύση για την άμυνα

Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν πολλές περιπτώσεις. Και δεν είναι μόνο οι Μολέντο, Ματιέ και Σκρτέλ, τα ονόματα των οποίων έχουν «παίξει» πολύ.