Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Superleague δεν θέλει ομίλους στο Κύπελλο, τρεις εισηγήσεις για το πρωτάθλημα

Η Superleague δεν θέλει ομίλους στο Κύπελλο, τρεις εισηγήσεις για το πρωτάθλημα
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 - 18:19

Την «κατάργηση» των ομίλων του Κυπέλλου επιδιώκει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίγκα, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι ελληνικές ομάδες που εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Μάλιστα, από τη διοργανώτρια επικαλούνται το παράδειγμα άλλων χωρών που οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας μπαίνουν στη μάχη του Κυπέλλου στη φάση των «32» ή στην φάση των «16», με μονούς ή διπλούς αγώνες. Είναι δε χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι μόνο στην Τουρκία και στην Ελλάδα δίνουν πολλά παιχνίδια για το Κύπελλο, πιο συγκεκριμένα 11 και 10, αντίστοιχα.

Οσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος η αρμόδια επιτροπή κατέληξε σε τρεις εισηγήσεις προς το ΔΣ της Superleague:

1)Πρωτάθλημα με πλέι οφ (για τον πρωταθλητή) για τις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14.

2)Πρωτάθλημα με πλέι οφ (για τον πρωταθλητή) για τις θέσεις 1-4, αγώνες για τις θέσεις 5-8 με... έπαθλο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και με πλέι άουτ για τις θέσεις 9-14.

3)Το σχέδιο Λυσσάνδρου για ενδιάμεσο τρίτο γύρο.

Την τελική απόφαση θα πάρει το επόμενο ΔΣ της Superleague.

*Επικρατέστερη ημερομηνία για τη σέντρα είναι η 24η Αυγούστου, ημερομηνία που προτιμούν οι περισσότερες ομάδες σε σχέση με τη 17η Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Με Βρουσάι και Νικολάου η Εθνική Ελπίδων

Με Βρουσάι και Νικολάου η Εθνική Ελπίδων

Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι αγωνίζονται σε Βίλεμ και Έμπολι, αντίστοιχα ως δανεικοί από τους «ερυθρόλευκους», βρίσκονται στις κλήσεις του Αντώνη Νικοπολίδη για τα προσεχή ματς της «γαλανόλευκης».