Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακόμη δεν είδαμε τίποτα στη διαιτησία!

Ακόμη δεν είδαμε τίποτα στη διαιτησία!
Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με την απίθανη... επιτροπεία των FIFA, UEFA νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε τίποτα. Οσοι αποφασίζουν για τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν βλέπουν ότι η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο και έδωσαν... βραβείο σε μια αποτυχημένη και ανίκανη ΚΕΔ. Χθες, ο τοποτηρητής της FIFA, Μπιορν Βασάλο έκανε ολόκληρη Συνέντευξη Τύπου-παρωδία για να ανακοινώσει ότι μένουν ο Περέιρα και οι... λοιποί ξένοι (Μαρίν, Λίντμπεργκ)!

Παρωδία είναι η ελληνική διαιτησία. Παρωδία ήταν και η... δήθεν Συνέντευξη Τύπου καθώς, χώρια που ξεκίνησε με 40' καθυστέρηση, ο Μαλτέζος δεν δέχθηκε ερωτήσεις! Απλά, επέβαλε όσα αναφέρει η επιστολή της Γενικής Γραμματέα της FIFA, Φατμά Σαμούρα κατά το ρητό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» ή με άλλα λόγια, σιγά μην τους έδιωχναν όλους για να παραδεχθούν έτσι ότι απέτυχαν. Όμως, το μεγάλο θέμα είναι ότι, πάντα με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, η ελληνική διαιτησία πάει πιο κάτω και από τον πάτο. Ο... κατήφορος δεν έχει φρένα!

Κατά τα άλλα έχουμε την πρώτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ, καθώς και την επόμενη σεζόν θα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά και στο Κύπελλο, όπου φέτος οι Ελληνες (Σιδηρόπουλος, Ευαγγέλου, Σκουλάς, Ευθυμιάδης) τα έκαναν μαντάρα και με τα λάθη τους καθόρισαν το ζευγάρι του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Αρα, που πέτυχαν ο Περέιρα και οι... λοιποί της ΚΕΔ, αν λάβουμε υπόψη ότι αλλοιώθηκε και το πρωτάθλημα;

Η δεύτερη επιβεβαίωση είναι ότι ο Τσέχος Πετρ Φούσεκ από υπερσύμβουλος μετατρέπεται σε άτυπο υπερπρόεδρο, αφού θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες, από το να στέλνει κάθε μήνα αναφορές στη FIFA. Η Επιτροπή Παρακολούθησης διαλύεται στις 31/07, όμως ο Βασάλο είπε ότι «ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020», άρα και ο Αυστριακός θα έχει μεγαλύτερο ρόλο.

Διαβάστε επίσης