Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κτύπησε» στο τέλος με Γκερέρο, συνεχίζει τη δουλειά...

«Κτύπησε» στο τέλος με Γκερέρο, συνεχίζει τη δουλειά...
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019 - 20:01

Μία ακόμη ισοπαλία για τον Ολυμπιακό στην Πολωνία. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στην Λέγκια Γκντανσκ, σε μία αναμέτρηση όπου ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε αρκετά πρόσωπα και σχήματα.

Ο Θρύλος μετά τις δύο ισοπαλίες κόντρα σε Πόγκον (1-1) και Χάποελ Μπερ Σεβά (2-2) ήρθε ισόπαλος με 1-1 και κόντρα στην Λέγκια Γκντανσκ ισοφαρίζοντας και πάλι στο τέλος με τέρμα του Γκερέρο, όπως είχαν πράξει και κόντρα στους Ισραηλινούς.

Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, ενώ «πλήρωσαν» κάποια αμυντικά λάθη, με εκείνο του Σιαμπάνη-Μπα στο 69’ να το εκμεταλλεύεται ο Βόλκι.

Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ισπανός επιθετικός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των Πολωνών, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Αρκετά καλή εμφάνιση από τον Σεμέδο, ο οποίος αγωνίστηκε για 65’ λεπτά, για πρώτη φορά ως βασικός, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία. Πολύ θετικός και ο Βαλμπουενά, ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Στα «μελανά» σημεία του ματς ο τραυματισμός του Βούκοβιτς, ο οποίος όπως φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο.

«Φλύαρη» υπεροχή...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σα κάτω από την εστία των «ερυθρόλευκων», τους Ομάρ, Σεμέδο, Βούκοβιτς και Τσιμίκα στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη και Γκιλιέρμε στον άξονα, τους Μπρούνο και Ποντένσε στις πτέρυγες, ενώ ο Φορτούνης αγωνίστηκε πίσω από τον Ντουρμισάι.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, με τον Φορτούνη στο 7’, αλλά και τον Σεμέδο στο 14’ να σπαταλούν δύο καλές ευκαιρίες, κυρίως αυτή του Πορτογάλου, για να ανοίξουν το σκορ της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό. Οι Πολωνοί από την πλευρά τους είχαν και εκείνη μία μεγάλη ευκαιρία στο 8’, όταν ο Μαουλάνα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από αμυντική ολιγωρία των «ερυθρόλευκων», με τον Σεμέδο να απομακρύνει στη συνέχεια με το κεφάλι τον κίνδυνο για τους Πειραιώτες. Ο Πορτογάλος αμυντικός στην πρώτη του εμφάνιση στο βασικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αν και ακόμη φαίνεται ότι δεν βρίσκεται στο 100% της αγωνιστικής του κατάστασης.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς σταδιακά ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους, χωρίς, όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν καλές προϋποθέσεις μπροστά από την εστία της Λέγκια. Πάντως, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία αρκετά καλή στιγμή, με τον Μπουχαλάκη, έπειτα από στημένη μπάλα, να κοντρολάρει και να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή των Πολωνών, με το σουτ του, όμως, να μπλοκάρεται από τον Αλομέροβιτς.

Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό επιθετικά, «πλήρωσε» μία κακή στιγμή των Σιαμπάνη-Μπα

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές, με τον Πέδρο Μαρτίνς να περνά στο 55’ τον Ματιέ Βαλμπουενά στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Φιορίν Ντουρμισάι και τον Κώστα Φορτούνη να δοκιμάζεται σε θέση φορ, ενώ οι Ποντένσε, Βαλμπουενά και Μπρούνο άλλαζαν συνεχώς θέσεις πίσω του.

Ο Θρύλος εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο της κατοχής της μπάλας, όμως, δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις επιθετικά. Ο Φορτούνης στο 61’, έπειτα από ωραία προσωπική ενέργεια προσπάθησε να σκοράρει με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε πάρα πολλές αλλαγές στο ματς, με τους Γ. Μασούρα, Γκερέρο, Σολδάνο, Αβραάμ, Τοροσίδη, Σουρλή, Κούτρη, Ανδρούτσο, να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και τον Μάριο Σιαμπάνη, ενώ σε αρκετές αλλαγές προχώρησαν και οι Πολωνοί.

Αυτό έριξε τον ρυθμό της αναμέτρησης, με τους «ερυθρόλευκους», μάλιστα, στο 67’ σε μία ανύποπτη φάση να μένουν πίσω στο σκορ, καθώς στο 69’ ο Βόλσκι εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση των Μπα και Σιαμπάνη, στέλνοντας την μπάλα στην εστία των Πειραιωτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στη συνέχεια κάποιες καλές στιγμές με τους Βαλμπουενά και Μασούρα, τα σουτ των οποίων πέρασαν όμως άουτ. Μάλιστα, στο τέλος ο Σιαμπάνης πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση, γλιτώνοντας την εστία των Πειραιωτών από δεύτερο τέρμα.

«Κτύπησε» και πάλι στο τέλος με Γκερέρο

Ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μίγκελ Άνχελ Γκερέρο να καταφέρνει με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Πολωνών, για το τελικό 1-1.

Ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο ματς, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί το επόμενο διάστημα και να είναι πανέτοιμος κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν για τον β' προκριματικό γύρο του Champions League.

Επόμενο φιλικό ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Γιαγκελόνια την Παρασκευή (05/07) στην Βαρσοβία.

Ολυμπιακός: Σα (67’ Σιαμπάνης), Ομάρ (65’ Τοροσίδης), Σεμέδο (65’ Αβραάμ), Βούκοβιτς (35’ Μπα), Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Μπουχαλάκης (65’ Σουρλής), Γκιλιέρμε (65’ Ανδρούτσος), Μπρούνο (65’ Μασούρας), Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Ποντένσε (65’ Σολδάνο), Ντουρμισάι (55’ Βαλμπουενά)

Λέγκια Γκντανσκ: Αλομέροβιτς, Φίλα, Ναλέπα, Μαλόκα, Μλαντένοβιτς, Λούκασικ, Κουμπίτσκι, Γκάγιος, Βίκρι, Σόμπιεκ, Ουντόβισιτς

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι Χαράσλιν, Φλάβιο, Βόλσκι, Πέσκο, Όγκουστιν, Μακόφσκι.

Διαβάστε επίσης

Το γκολ του Γκερέρο! (vid)

Το γκολ του Γκερέρο! (vid)

Δείτε το τέρμα του Ισπανού επιθετικού στο ισόπαλο (1-1) φιλικό μεταξύ Ολυμπιακού και Λέγκια Γκντανσκ στην Πολωνία...

Ντεμπούτο για Σιαμπάνη

Ντεμπούτο για Σιαμπάνη

Ο νεαρός τερματοφύλακας πραγματοποίησε στο φιλικό με την Λέγκια Γκντανσκ την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Πρόβλημα με Βούκοβιτς...

Πρόβλημα με Βούκοβιτς...

Ο Σέρβος αμυντικός του Ολυμπιακού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι στο 33’ του φιλικού με την Λέγκια Γκντανσκ, αφήνοντας αναγκαστικά τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο στον Μπα.