Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπόμπι Αλέν: Ένας προπονητής κωφών στον Θρύλο! (vid)

Μπόμπι Αλέν: Ένας προπονητής κωφών στον Θρύλο! (vid)
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 - 16:32

Στην οικογένεια του Ολυμπιακού ανήκει και επίσημα από την περασμένη Τετάρτη (24/7) ο Μπόμπι Αλέν. Ένας ταλαντούχος Γάλλος τερματοφύλακας, που θα πλαισιώσει τον Ζοσέ Σα στον Θρύλο...

Ο νέος γκολκίπερ των Πειραιωτών «κρύβει» μια πολύ συγκινητική ιστορία πίσω του! Οι γονείς του ήταν κωφοί και επικοινωνούσε μαζί τους με την νοηματική.

Σε συνέντευξη του στην «L' Equipe», ο Αλέν είχε δηλώσει: «Πως επικοινωνούσα με τους γονείς μου; Όπως εσείς μάθατε να μιλάτε από τους δικούς σας γονείς, έτσι οι δικοί μου με έμαθαν να επικοινωνώ με τον δικό τους τρόπο. Στο σχολείο συμπεριφερόμουν κι εγώ σαν κωφός! Δεν ήθελα να μιλήσω. Οι δάσκαλοι νόμιζαν πως είμαι... εξωγήινος! Άρχισα ουσιαστικά να εκφράζομαι με τον λόγο, περίπου στα πέντε μου χρόνια, όταν ο αδερφός μου έβαζε τα κλάματα επειδή δεν του μιλούσα...».

Ο Αλέν έχει «τρέλα» με το ποδόσφαιρο. Κάτι που... κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος ασχολήθηκε με την «στρογγυλή» θεά ως επιθετικός, όμως δεν μπόρεσε να προχωρήσει, εξαιτίας του προβλήματος με την ακοή του. Πρόβλημα που αποδείχτηκε... εμπόδιο για την επαγγελματική του καριέρα.

Με τον 28χρονο γκολκίπερ να τονίζει στη γαλλική εφημερίδα: «Ο πατέρας μου είχε όνειρο να παίξει στη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας, στην Ligue 1, αλλά δεν ήταν δυνατόν. Μου έλεγε, όμως, πάντα ότι εγώ μπορώ να τα καταφέρω...».

Ο Αλέν, λοιπόν, μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον, έμαθε να βοηθά και να σέβεται τις «ιδιαιτερότητες» των άλλων.

Μάλιστα, στον ελεύθερο χρόνο του, ο Αλέν προπονεί τους τερματοφύλακες της εθνικής Κωφών της Γαλλίας!

Όσον αφορά στα ποδοσφαιρικά του πρότυπα; Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού ήθελε πάντα να μοιάσει στους Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Τερ Στέγκεν! Και δήλωσε πρόσφατα: «Υπήρξα πολύ, πάρα πολύ μεγάλος λάτρης του Μπουφόν. Έχει ένα στυλ κάπως... παλιομοδίτικο, με εξαιρετικές παραστάσεις! Τώρα, για μένα αγαπημένος είναι ο Τερ Στέγκεν. Είναι ένας πολύ μοντέρνος τερματοφύλακας με εξαιρετικά πόδια, ο οποίος παίζει πολύ ψηλά και μπορεί να κόψει τις επιθέσεις των αντιπάλων. Κάνει εντυπωσιακά πράγματα...».

Το μεγάλο του... ατού; «Κυριαρχεί» στον αέρα! «Νομίζω πως το δυνατό μου στοιχείο είναι ο αέρας και αυτή είναι μια πτυχή που μου αρέσει πολύ να δουλεύω», υπογράμμισε σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο Μπόμπι Αλέν! Ο νέος τερματοφύλακας του Θρύλου...

Διαβάστε επίσης