Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλο όπλο οι στατικές φάσεις

Μεγάλο όπλο οι στατικές φάσεις
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 - 09:38
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Η δουλειά στην προπόνηση βγαίνει στους αγώνες και δίνει λύσεις, νίκες, προκρίσεις. Είναι ο Νο1 τρόπος να πετύχεις, γιατί όσο ταλέντο και να διαθέτεις, αν δεν δουλέψεις, δεν θα τα καταφέρεις. Είναι απλό. Σε κάθε ματς που περνάει, βλέπουμε τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο στις στατικές φάσεις. Επιθετικά και αμυντικά. Κυρίως επιθετικά. Εκεί όπου έρχονται, ολοένα και περισσότερα, γκολ!

Η… αεροπορία είναι εκπαιδευμένη. Σεμέδο, Μεριά, Γκιλιέρμε, όλοι έχουν ένα ρόλο στις στατικές φάσεις. Και τον εκπληρώνουν στο έπακρο. Οι κινήσεις, οι εναλλαγές θέσεων, μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μέχρι η μπάλα να φύγει από τα πόδια του Βαλμπουενά ή του Μασούρα, είναι όλο το… ζουμί. Ο Γκιλιέρμε πηδάει μόνος του, στο πρώτο γκολ. Το ίδιο συμβαίνει και με την κεφαλιά του στο 3-0. Ο Σεμέδο ακολουθεί την φάση και, ανενόχλητος σκοράρει με κοντινό πλασέ. Αμαρκάριστος.

Όλα γίνονται βάσει σχεδίου και δουλειάς. Μόνο μία ομάδα δουλεμένη μπορεί να καταφέρει αυτά που καταφέρνει ο Ολυμπιακός στις στατικές φάσεις. Μόνο μία ομάδα, η οποία επαναλαμβάνει, ξανά και ξανά, την καθημερινή της ρουτίνα, στην προπόνηση, μπορεί να έχει τέτοια άνεση στο να σκοράρει από στατικές φάσεις. Και ο Πέδρο Μαρτίνς, με τους ποδοσφαιριστές του, δουλεύουν πολύ. Κάθε μέρα… Αυτή είναι και η βάση για όσα θα έρθουν!

Διαβάστε επίσης