Ντουντούκα
Τρέλα με τη "βόμβα" Σωκράτη στον Θρύλο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βατερλό Γραμμένου και «εξυγίανσης»

Βατερλό Γραμμένου και «εξυγίανσης»
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 - 16:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένα... ηχηρό χαστούκι, και μάλιστα διπλό, δέχθηκε η «εξυγίανση» τις τελευταίες μέρες και πλέον θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ασυδοσία έλαβε τέλος. Μετά τα δημοσιεύματα, που αποκάλυψαν τις παρανομίες που ετοίμαζαν και ταυτόχρονα ανέδειξαν τα θέματα, κινητοποιήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παράλληλα η FIFA και η UEFA, δηλαδή οι εκπρόσωποί τους Χούμπελ και Φούσεκ κατάλαβαν ότι πρέπει να... ξυπνήσουν και έγινε το αυτονόητο.

Οι δυο πλευρές «μίλησαν» με τον Γραμμένο και μετά από σχετική εισήγησή του αναβλήθηκαν οι συζητήσεις για τα περιεχόμενα τόσο του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) όσο και του Δικονομικού Κανονισμού στο ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε σήμερα (31/07). Στον μεν ΚΑΠ είχαν βάλει άρθρο ώστε ένας μεγαλομέτοχος ΠΑΕ να μπορούσε να αποκτήσει ποσοστό 5 % μετοχών σε άλλη ομάδα, στον δε δικονομικό κανονισμό άρθρο που ...έσβηνε την ποινή της τριετούς απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα η οποία επιβλήθηκε στον Σαββίδη για το «ντου» με το όπλο.

Παρόλα αυτά μένουν οι κακές εντυπώσεις. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Η ΕΠΟ απέδειξε για μια ακόμη φορά... πόσο «εξυγίανση» είναι, δεν σέβεται ούτε τους νόμους (σ.σ. το άρθρο για το 5 % ερχόταν σε αντίθεση με τον 2725/99 για την πολυϊδιοκτησία), απέδειξε πως μόνο αν φύγουν θα προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού η αντιμετώπιση της βίας δεν είναι σε πρώτο πλάνο, καθώς αποφάσισαν να μοιράσουν «συγχωροχάρτια» και για αυτούς παίζει ρόλο ποιος ή ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές. Ετσι έδειξαν ότι πολιτική τους, ακόμη και σε σημαντικά θέματα, ισοδυναμεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Με αυτή την ΕΠΟ, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά, ότι το ποδόσφαιρο θα βυθίζεται στο σκοτάδι και στο τέλμα. Αυτή η ΕΠΟ είναι μόνο για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. «Ο Γραμμένος είναι δικός μας», είχε δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης. Μια δήλωση που δεν αφήνουν να ξεχαστεί...

Διαβάστε επίσης