Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιλογή που διχάζει και προκαλεί ο Φύσσας

Επιλογή που διχάζει και προκαλεί ο Φύσσας
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 - 16:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Τάκης Φύσσας τεχνικός διευθυντής της Εθνικής. Αφού απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ, κοινώς οι ψηφοφόροι της τον «μαύρισαν», δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τις εκλογές και βρήκε νέα δουλειά καθώς από τον Παναθηναϊκό θα έφευγε. Εκεί ήταν διευθυντής ακαδημιών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΠΑΟ δεν τον ήθελαν οι Δώνης, Νταμπίζας, άρα μετρούσε αντίστροφα.

Όμως ο Φύσσας έχει... πιστοποιητικό «εξυγίανσης»! Πάντως, η ουσία είναι ότι οι ακατάλληλοι παράγοντες της ΕΠΟ, αποδεδειγμένα ακατάλληλοι αφού οι ίδιοι που ψήφισαν για την πρόσληψη του Αναστασιάδη, προσέλαβαν και τον Φύσσα για τεχνικό διευθυντή, παραβλέποντας ότι είναι επιλογή που διχάζει και προκαλεί.

«Ψευδομάρτυρα και κοινό συκοφάντη» τον είχε χαρακτηρίσει ο Ατρόμητος με επίσημη ανακοίνωσή του στις 30 Απριλίου 2015 για όσα κατέθεσε ότι κάποιοι του είπαν πως τάχα ο Πορτογάλος Σα Πίντο, που τώρα είναι προπονητής της Μπράγκα, προφύλαξε παίκτες στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Λες και θα πρέπει να ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα στην Εθνική ομάδα που δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να ενώνει. Επιπλέον, ο Φύσσας δεν έχει παρουσιάσει κάποιο έργο στην προηγούμενη θητεία του στην Εθνική ομάδα και παρεμπιπτόντως λεγόταν πως οι διεθνείς γελούσαν πολύ με τις μιμήσεις που έκανε!

Τσακώνονταν και μεταξύ τους

Για να δείτε πόσο... πρόχειρα και χωρίς κανέναν προγραμματισμό (με μόνο στόχο να προκαλούν) γίνονται κάποια πράγματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι και οι παράγοντες της ΕΠΟ τσακώνονταν μεταξύ τους για το ρόλο που θα έχει ο Φύσσας στην Εθνική ομάδα, αυτό έγινε στο παρασυμβούλιο που προηγήθηκε του σημερινού (31/07) ΔΣ της ομοσπονδίας. Όσοι ανήκουν στο μπλοκ του βορρά τον... ήθελαν πρώτο τεχνικό διευθυντή, ενώ ο Κώστας Κωνσταντινίδης (πρώην παίκτης του ΠΑΟ και της Ξάνθης) που προσελήφθη μαζί με τον Φύσσα είχε τη στήριξη από το μπλοκ του νότου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής. Ο Κωνσταντινίδης που ήταν μάνατζερ και έγινε τεχνικός διευθυντής.

Ομοσπονδιακό προπονητή πήραν έναν Ολλανδό χωρίς βιογραφικό, τον Φαν'τ Σιπ. Τον επέλεξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς. Με τι προσόντα ανέλαβε να εισηγηθεί το νέο τεχνικό; Γελάει ο κόσμος! Φαίνεται πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο αρκεί κάποιος να είναι μόνο πρόεδρος ένωσης και ας μην ξέρει τίποτα άλλο!

«Να φοράει κουκούλα»

Για την πρόσληψη του Φύσσα αντέδρασε έντονα ο εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΕΠΟ και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης. «Με τι ρούχα ντύνεται η Εθνική; Πείτε τον Φύσσα να φοράει κουκούλα», φέρεται να είπε.

Η κατάθεση Σα Πίντο

Ας θυμηθούμε τι είχε καταθέσει ο Σα Πίντο (05/05/15) ως απάντηση σε αυτά που είπε ο Φύσσας:

«Εγώ, ο Ρικάρντο Μανουέλ Ντα Σίλβα Σα Πίντο, ενημερώθηκα από τα ελληνικά ΜΜΕ ότι ο κ. Παναγιώτης Φύσσας έκανε μια δεύτερη δήλωση.

Έτσι θέλω να κλείσω αυτό το θέμα δηλώνοντας τα εξής:

Α) Ο κ. Φύσσας συνεχίζει να επιμένει σε ένα θέμα το οποίο ποτέ δεν συνέβη και το έχω ήδη καταδικάσει. Στην προσπάθειά του, αυτός συνεχίζει να ψεύδεται και να εμπλέκει πρόσωπα (Φερνάντο Σάντος, Ρικάρντο Σάντος) με τα οποία εγώ ποτέ δεν είχα καμία συζήτηση για ένα εξωπραγματικό θέμα όπως τόνισα.

Β) Θα ήθελα να επαναλάβω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι ο μόνος υπεύθυνος για την ομάδα την οποία παίζει σε κάθε αγώνα και εγώ ποτέ δεν έδωσα σε κανέναν το δικαίωμα να με πιέσει ή να κάνει παρεμβάσεις στην δουλειά μου, κάτι το οποίο ποτέ δεν συνέβη στο συγκεκριμένο αγώνα ή κάποια άλλη φορά, όταν εγώ ήμουν επικεφαλής προπονητής, είτε από την Διοίκηση της ομάδας, τον Διευθυντή ή τον Πρόεδρο του Ατρομήτου.

Ρικάρντο Μανουέλ Ντα Σίλβα Σα Πίντο».

Διαβάστε επίσης