Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήρθε η ώρα να το κάνει και ανάποδα

Ήρθε η ώρα να το κάνει και ανάποδα
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 - 11:32
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Βικτόρια Πλζεν. Μπασακσεχίρ. Ολυμπιακός. Τι κοινό είχαν οι δύο αντίπαλοι του Θρύλου, στον δεύτερο και τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League; Τους αντιμετώπισε αμφότερους στην έδρα τους, στο πρώτο ματς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, πήρε θετικό(τατο) αποτέλεσμα. Στο Πλζεν μία ισοπαλία δίχως γκολ (θετικό) και στην Πόλη νίκη με 1-0 (θετικότατο).

Για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, σε αυτό τον Μαραθώνιο των ευρωπαϊκών προκριματικών του, ο Ολυμπιακός καλείται να προκριθεί με την αντίστροφη διαδικασία. Με το να βάλει τις βάσεις στην έδρα του. Και να παίξει στη ρεβάνς, ει δυνατόν, για διαχείριση αποτελέσματος. Κόντρα στην Κράσνονταρ, με το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, τα πράγματα αλλάζουν. Περιπλέκονται, λίγο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τονίσει στο παρελθόν ότι προτιμά να δίνει ο Ολυμπιακός το δεύτερο ματς στο σπίτι του. Τώρα αυτή η «πολυτέλεια» δεν υπάρχει και ο Πορτογάλος, μαζί με τους ποδοσφαιριστές του, καλούνται να δημιουργήσουν τις συνθήκες, οι οποίες θα δώσουν στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να μεταβεί στις 27 Αυγούστου τη Ρωσία, για να υπερασπιστεί ένα καλό αποτέλεσμα. Ασυζητητί ο Θρύλος ψάχνει στις 21 του μήνα τη νίκη. Το σκορ δεν είναι το άμεσο ζητούμενο. Εκείνο που επείγει, όμως, είναι το «μηδέν παθητικό». Αυτό που ο Θρύλος έχει κάνει καλά, έως τώρα, σε όλα του τα ματς προκριματικών!

Τώρα καλείται να το κάνει… ανάποδα. Να το διατηρήσει στην έδρα του, σκοράροντας, παράλληλα και να πάει στη Ρωσία για να… σφραγίσει το εισιτήριο που θα τον στείλει στους ομίλους του Champions League…

Διαβάστε επίσης