Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάτησε την Άρσεναλ, αλλά… (vids)

Πάτησε την Άρσεναλ, αλλά… (vids)
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:05

Μετά από ένα διάλειμμα, τη σεζόν 2010-11, ο Ολυμπιακός επιστρέφει την αμέσως επόμενη σεζόν (2011-12), στο Champions League. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι, ο Θρύλος αλλάζει την εικόνα του και ανεβάζει διαρκώς το πρεστίζ του στην Ευρώπη και μάλιστα κατά τη σεζόν, την οποία εξετάζουμε σήμερα, φτάνει μία ανάσα, από το να προκριθεί στους «16», αλλά τον προδίδει το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ, την τελευταία αγωνιστική… Ο Ολυμπιακός, πάντως, κάνει τη δουλειά του και «πατάει» την Άρσεναλ, στο Καραϊσκάκη…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μαρσέιγ 0-1

Ίσως το ματς, το οποίο στο… τέλος της ημέρας, έκοψε τα φτερά του Ολυμπιακού και του απαγόρευσε την πρόκριση, στην επόμενη φάση του Champions League. Στις 13/9/2011 ο Θρύλος υποδέχθηκε τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη και δεν έκανε καλή αρχή, στις υποχρεώσεις του. Ηττήθηκε με ένα γκολ του Λούτσο Γκονζάλες στο 51’, καθώς δεν κατάφερε να κάνει γκολ, τις δικές του ευκαιρίες και έτσι έμεινε στο «0» μετά την πρεμιέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Χολέβας, Αβραάμ, Τοροσίδης, Φέισα (67’ Μακούν), Φουστέρ (67’ Ιμπαγάσα), Γέστε (55’ Τζιμπούρ), Αμπντούν, Μιραλάς.

Άρσεναλ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Δύσκολη συνέχεια, για τον Θρύλο, στο Λονδίνο. Παρά την εξαιρετική του παρουσία, αλλά και το γεγονός ότι φόβισε, για τα καλά, την αγγλική ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με κάτι θετικό από το Έμιρεϊτς. Ο Τσάμπερλεϊν άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες» στο 8’ και στο 20’ ο Αντρέ Σάντος έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και απάντησε με τον Φουστέρ, στο 27’. Συνέχισε, μάλιστα, την πίεσή του, για να βρει ένα γκολ ακόμη και να πάρει τουλάχιστον το Χ, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε με τη γλυκόπικρη γεύση της καλής εμφάνισης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μέλμπεργκ, Χολέβας, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Φέισα, Φουστέρ (80’ Πάντελιτς), Ορμπάιθ (75’ Μοδέστο), Τζιμπούρ, Μιραλάς (75’ Αμπντούν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-1

Κόντρα στους Γερμανούς, στην τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο Ολυμπιακός ξεδίπλωσε όλο του το ταλέντο και την ποιότητα και κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τον παράγοντα «Καραϊσκάκη». Έβαλε, έτσι, με μία εμφατική νίκη, τις βάσεις για να συνεχίσει και παρακάτω, από τον όμιλο. Ο Χολέβας άνοιξε το σκορ στο 26’ και ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε στο 26’. Ο Θρύλος ήταν πολύ ανώτερος, όμως και δικαίως έβαλε άλλα δύο γκολ στην Ντόρτμουντ. Σκόρερ οι Τζιμπούρ στο 40’ και Μοδέστο Στο 78’. Αυτός ήταν ο πραγματικός Ολυμπιακός…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ (87’ Πάντελιτς), Μιραλάς (91’ Φετφατζίδης), Χολέβας, Αβραάμ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73’ Μανιάτης).

Μπορούσια Ντόρτμουντ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε μία εκτός έδρας νίκη, στη Γερμανία, απέναντι στην Μπορούσια. Λίγο η ατυχία, λίγο η διαιτησία, όμως (ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε δικαίως για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε) κράτησαν τον Θρύλο μακριά το διπλό. Για τη γερμανική ομάδα σκόρερ ήταν ο Γκρόσκροϊτς, στο 7’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (79’ Πάντελιτς), Φέισα (59’ Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Χολέβας, Αβραάμ, Μαρκάνο (67’ Αμπντούν), Ορμπάιθ.

Μαρσέιγ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Ο Θρύλος αναπλήρωσε, την πέμπτη αγωνιστική, τη χασούρα από το πρώτο ματς και την απρόβλεπτη ήττα, από τους Γάλλους, στο Καραϊσκάκη, την πρεμιέρα. Ο Γέστε βρήκε υπέροχα τον Φετφατζίδη, με τρομερή μπαλιά, με το εξωτερικό φάλτσο, στο 82’ και ο Έλληνας άσος έκανε το 1-0, ανταμείβοντας συνολικά τον Ολυμπιακό, για την υπομονή του και τη διαχείριση του ματς. Πλέον, ο Θρύλος ήθελε νίκη επί της Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα συνδυασμό αποτελέσματος στο Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ (89’ Ποτουρίδης), Μιραλάς, Φουστέρ (54’ Γέστε), Χολέβας (75’ Φετφατζίδης), Αβραάμ, Μαρκάνο, Τοροσίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Άρσεναλ 3-1

Θρίαμβος, αλλά με… γλυκόπικρη γεύση. Στις 6/12/2011 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη, με στόχο να τη νικήσει. Αλλά δυστυχώς, για να προκριθεί, δεν του έφτανε απλώς να νικήσει. Ήθελε παράλληλα η Ντόρτμουντ να νικήσει τη Μαρσέιγ, ή έστω ένα Χ. Και ενώ ο Θρύλος έβαλε τρία γκολ στους Λονδρέζους, με Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μοδέστο (16’, 36’, 89’) και το γκολ του Μπεναγιούν στο 57’ δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, η Μαρσέιγ πέρασε, μετά κόπων και βασάνων, από τη Βεστφαλία (2-3) και έτσι έφτασε τους 10 πόντους και πέρασε δεύτερη. Ο Θρύλος έμεινε στους 9 και έτσι αποδείχθηκε πως η ήττα από τη Μαρσέιγ, την πρώτη αγωνιστική, ήταν… καταλυτική.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ (92’ Παπάζογλου), Μιραλάς, Φουστέρ (64’ Αμπντούν), Χολέβας (37’ Ορμπάιθ), Αβραάμ, Μαρκάνο, Τοροσίδης.

Διαβάστε επίσης

Βάλε φαντασία… (vids)

Βάλε φαντασία… (vids)

Ποντένσε και Βαλμπουενά δίνουν στον Ολυμπιακό αυτό το… απρόβλεπτο, που κάνει το ποδόσφαιρο… πιο γευστικό.