Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοντρολάρει τον ρυθμό, ελέγχει το ματς

Κοντρολάρει τον ρυθμό, ελέγχει το ματς
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 - 12:04

Τα δείγματα του Άρη, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα και τα προκριματικά στην Ευρώπη, μαρτυρούν μία ομάδα ικανή να παίξει ποδόσφαιρο και με τη θέληση να το κάνει. Όχι μία ομάδα, η οποία περιμένει πίσω από το… λεωφορείο, για να «ξεκλέψει» καμία αντεπίθεση και… όπου βγει.

Για τον λόγο αυτό, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι έχουν μελετήσει πολύ τον αντίπαλο, όπως κάνουν, άλλωστε, με κάθε ομάδα, την οποία αντιμετωπίζουν, έχουν καταστρώσει πλάνο για το που θα χτυπήσουν. Βασικό στοιχείο, σε αυτό, είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν προτίθεται να βάλει την άμυνα στη… σέντρα και να αφήσει τον Σα εκτεθειμένο. Ο Άρης είναι δυνατός στην επίθεση και βρίσκει γκολ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να διακινδυνεύσει ένα πολύ ανοικτό παιχνίδι. Οι άνθρωποι των Πειραιωτών, αντιμετωπίζουν τον αγώνα, ως έναν πολύ επικίνδυνο και αυτό έχει περάσει και στους παίκτες, οι οποίοι αναμένεται να μπουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη μέγιστη δυνατή εγρήγορση.

Το κέντρο θα παίξει μεγάλο ρόλο στο ματς, με τον Ολυμπιακό να θέλει να κάνει εκεί το κουμάντο. Η επιστροφή σε αυτό τον χώρο, των Βαλμπουενά και Γκιλιέρμε, αναμένεται να τονώσει την κατοχή του Θρύλου, αλλά και τα κλεψίματα, τομέας στον οποίο ο Βραζιλιάνος χαφ είναι πολύ καλός. Με αυτά τα στοιχεία, ως οδηγό, αλλά και με τη διορατικότητα και το τρομερό μοίρασμα του παιχνιδιού, για το οποίο ο Βαλμπουενά φημίζεται, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βρει «ανοικτό» πίσω τον Άρη, ο οποίος έχει εμφανίσει, ανά διαστήματα, αμυντικές δυσλειτουργίες.

Διαβάστε επίσης

Βαλμπουενά: «Σαν στο σπίτι μου εδώ»

Βαλμπουενά: «Σαν στο σπίτι μου εδώ»

Ο Γάλλος ηγέτης του Ολυμπιακού παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη γαλλική L’ Equipe και αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ολυμπιακό και όχι μόνο.