Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παράδειγμα η Εθνική (προς αποφυγή)

Παράδειγμα η Εθνική (προς αποφυγή)
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 - 11:32

Είναι αληθινά χρήσιμη η Εθνική της εποχής Γραμμένου σε κάποιον που θέλει να μάθει να λειτουργεί ποδοσφαιρικά σωστά. Την κοιτάς κι αυτομάτως έχεις ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προς αποφυγή προφανώς. Είναι «εκπληκτικό» πραγματικά πόσα λάθος πράγματα μαζεμένα έχει κάνει. Αν επιχειρούσαμε να συνοψίσουμε θα λέγαμε: το μεγαλύτερο λάθος είναι η σταθερότητα που ΔΕΝ έχει.

Αλλάζει προπονητές, αλλάζει παίκτες, αλλάζει ακόμα και έδρες. Καμία σταθερότητα σε απόψεις. Θυμηθείτε μόνο τις δηλώσεις Γραμμένου περί παραμονής Αναστασιάδη αλλά και για κανένα θέμα φυγής από το Καραϊσκάκη... Στρατηγικές, πρακτικές κτλ. αλλάζουν με τη συχνότητα του δακτυλίου κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας. Καμία συνέπεια σε λόγια και έργα. Αλλιώς πέφτουν για ύπνο το βράδυ, αλλιώς ξυπνάνε το πρωί.

Δεν ξέρω για σας αλλά κάθε άλλο παρά συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό περί θετικής εικόνας στο χθεσινοβραδινό ματς με την Ιταλία. Η Ελλάδα, με τις επιλογές της σε τακτική και 11άδα, «είπε» στους Ιταλούς: ΟΚ κερδίστε μας αλλά μη μας ξεφτιλίσετε κιόλας. Το «επέτρεψε» αυτό φυσικά και η βαθμολογική αδιαφορία της ατζούρα. Αν για μας ήταν μία φορά αδιάφορο το ματς, φανταστείτε πώς αισθάνονταν που έπαιζαν με ΑΥΤΗ την Ελλάδα οι Ιταλοί. «Εκκλησία»... έκλεβαν, σιγά μη ζορίζονταν κιόλας για να τα καταφέρουν.

Όσο τα P.R. αποδεικνύεται ότι ζουν και βασιλεύουν στην εθνική μας ομάδα (μια ματιά στο ποιοι κλήθηκαν ξανά και ποιοι χρεώθηκαν πράγματα και δεν κλήθηκαν, αρκεί...) προκοπή δεν πρόκειται να δει. Όσο επίσης το πλάνο αλλάζει διαρκώς η Ελλάδα θα κατρακυλάει όλο και περισσότερο. Εξάλλου, καλύτερο από ένα εξαιρετικό πλάνο που αλλάζει διαρκώς, είναι ένα μέτριο πλάνο που παραμένει σταθερό.

ΥΓ: Παρακολουθώντας κανείς τον Ολυμπιακό και την Εθνική αισθάνεται ότι «μιλάμε» για διαφορετικά σπορ.

Διαβάστε επίσης

Η ελπίδα με Φορτούνη

Η ελπίδα με Φορτούνη

Ο αρχηγός ανυπομονεί να γυρίσει στην ομάδα του και η ομάδα του να έχει πίσω τον αρχηγό της.