Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανάλυση: Καρέ-καρέ το 1-0 του Ολυμπιακού! (vid, pics)

Ανάλυση: Καρέ-καρέ το 1-0 του Ολυμπιακού! (vid, pics)
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 - 11:34
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ένα υπέροχο, πρώτο γκολ, πέτυχε χθες, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, ο Ολυμπιακός. Ένα τρομερό γκολ, από την αρχή του, μέχρι το τελείωμα. Από την άμυνα, όπου ανακτήθηκε η κατοχή, μέχρι την περιοχή του Νόιερ, όπου τελείωσε η φάση, με γκολ. Τέσσερα σημαντικά στοιχεία, στο γκολ αυτό, μαρτυρούν την εικόνα που βγάζει ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο, συνολικά. Τέσσερα στοιχεία, τα οποία έφεραν ένα υπέροχο γκολ, το οποίο, βεβαίως, ήρθε με πλάνο και σωστή οργάνωση και ανάπτυξη.

1) Βρισκόμαστε στο 22’ και ο Ομάρ Ελαμπντεαλουί αμύνεται σωστά και κλέβει την μπάλα, από την Μπάγερν, στα δεξιά και προς την περιοχή του Σα. Δεν την κρατάει και αμέσως την προωθεί, στον Ποντένσε.

2) Ο Ντανιέλ Ποντένσε επιτίθεται. Σηκώνει το κεφάλι και βλέπει την -σωστή- επιλογή. Με την υπέροχη αλλαγή παιχνιδιού, στον Μασούρα, απελευθερώνει τον Ολυμπιακό, δίνοντας χώρο για επίθεση.

3) Ο Κώστας Τσιμίκας ανεβαίνει, για να υποστηρίξει την επιθετική προσπάθεια της ομάδας του. Τρομερό σπριντ, παίρνει την μπάλα από τον Μασούρα, ο οποίος βλέπει την κίνησή του. Ο Τσιμίκας κάνει σέντρα με… διαβήτη, για το κεφάλι του Ελ Αραμπί, έχοντας σηκώσει το βλέμμα και ξέροντας που ακριβώς πρέπει να στείλει την μπάλα!

4) Ο Ελ Αραμπί, ακόμη και σε αυτή τη φάση, που δεν σηκώνεται για την κεφαλιά στον απολύτως σωστό χρόνο, εκτελεί με τέτοια ορμή και με τόση αποφασιστικότητα, που καθιστά αδύνατη, για τον Νόιερ, την επέμβαση και την αποσόβηση του γκολ! Ο Θρύλος προηγείται 1-0 της Μπάγερν Μονάχου και το Καραϊσκάκη σείεται…

Και εδώ, καρέ-καρέ, το τελείωμα του παικταρά Ελ Αραμπί!

Αλλά και ΕΔΩ το βίντεο, με όλα τα γκολ και, φυσικά, το πρώτο του Θρύλου, στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης!

Διαβάστε επίσης

Μια επαφή και γκολ (pics)

Μια επαφή και γκολ (pics)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποδεικνύεται μέγας… killer μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Επιθετικός αξίας και ικανότητας.