Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Σόουζα (pic) δέχθηκε απειλές: «Μπενφίκα ή θάνατος»

Όταν ο Σόουζα (pic) δέχθηκε απειλές: «Μπενφίκα ή θάνατος»
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 - 17:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, τον 44χρονο Πορτογάλο διαιτητή Ζόρζε Σόουζα, ο οποίος έπεσε θύμα απειλών, δείγμα ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει στην Πορτογαλία. Ο Σόουζα είχε οριστεί να σφυρίξει τον αγώνα της Μπενφίκα με τη Σάντα Κλάρα, που θα έκρινε τον τίτλο στην Πορτογαλία.

«Μπενφίκα ή θάνατος», έγραψαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του, πριν από τον αγώνα. Ο Σόουζα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και πέρασε τη νύχτα της 17ης Μαΐου 2019 σε ξενοδοχείο μαζί με την οικογένειά του για να αποφευχθούν διάφορα ευτράπελα. Το ματς έγινε στις 18 Μαΐου και η Μπενφίκα που χρειαζόταν έναν πόντο νίκησε άνετα τη Σάντα Κλάρα με 4-1.

Τη σεζόν 2018-19 ο Ζόρζε Σόουζα στην πατρίδα του διαιτήτευσε Πόρτο-Μπενφίκα 1-2, αγώνας που έγινε στις 17 Μαρτίου 2019. Με βάση τα περσινά στατιστικά του ο Σόουζα δεν είναι εδράκιας, καθώς στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας ορίστηκε σε συνολικά δέκα ματς, στα δυο νίκησαν οι γηπεδούχοι, στα τρία οι φιλοξενούμενοι και στα πέντε δεν βγήκε νικητής. Επίσης, έδειξε 54 κίτρινες και πέντε κόκκινες. Την προηγούμενη σεζόν δεν οριζόταν το πρώτο εξάμηνο, λόγω τραυματισμού.

Φέτος, πάντα στην Πορτογαλία, ορίστηκε σε τρία παιχνίδια. Εκτός από το ντέρμπι Μπενφίκα-Πόρτο 0-2 διαιτήτευσε και τα παιχνίδια Μποαβίστα-Σπόρτινγκ 1-1 και Ρίο Αβε Μαρίτιμο 3-1. Ο πρώτος σε ορισμούς στη χώρα του έχει έξι ματς (Ούγκο Μιγκέλ), ο δεύτερος πέντε (Ζοάο Πινέιρο) και άλλοι έξι ρέφερι από τρεις αγώνες.

Γενικά, ο Περέιρα φέρνει έναν διαιτητή που είναι πριν από τη... σύνταξη. Δεν έχει και κίνητρο αφού η UEFA τον υποβίβασε στη δεύτερη κατηγορία.

Διαβάστε επίσης

«Όρθιος» κόντρα σε... 1.867.650.000 ευρώ!

«Όρθιος» κόντρα σε... 1.867.650.000 ευρώ!

Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ μαζί, έχουν φέτος χρηματιστηριακή αξία σχεδόν... 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Κι όμως, ο Ολυμπιακός «έσκασε» που δεν τις κέρδισε! Και αυτό τα λέει όλα...

«Αυτό είναι το πνεύμα!» (pics)

«Αυτό είναι το πνεύμα!» (pics)

Υπερήφανος ο Πέδρο Μαρτίνς, για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, στο παιχνίδι με την Μπάγερν, δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια!