Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με αλλαγές μετρημένες, λογικές

Με αλλαγές μετρημένες, λογικές
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 - 09:58

Το rotation είναι ένα περίπλοκο πράγμα. Μπορεί στους περισσότερους από εμάς να φαίνεται απλό το «βγαίνει ένας παίκτης, μπαίνει άλλος», αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Ακόμη και σε ομάδες με πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ, όπως ο Ολυμπιακός, δεν είναι εύκολο για τον προπονητή να κάνει πολλές αλλαγές και να προχωρά σε εκτεταμένο rotation.

Είναι, ωστόσο, επιβεβλημένο, το να ξεκουράζει παίκτες, αλλά και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους, ώστε να παραμένουν σε εγρήγορση. Κόντρα στον Ατρόμητο, ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να προχωρήσει σε τροποποίηση της ενδεκάδας του, βάζοντας στο «παιχνίδι» περισσότερους παίκτες.

Με δεδομένη την απουσία του Βαλμπουενά, ο οποίος στάθηκε άτυχος και δεν θα είναι παρών, ο Ολυμπιακός δεν θα επιστρέψει στο κλασσικό του 4-2-3-1. Αντιθέτως, γυρνώντας στα δύο χαφ (ένας εκ των Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε, Καμαρά, θα μείνει εκτός) ο Μαρτίνς θα ρίξει τον Σουντανί στη «μάχη», ως συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση, αλλά και σαν δεύτερο επιθετικό. Πάμε, λοιπόν, για ένα 4-4-1-1, με Ελ Αραμπί και Σουντανί μπροστά.

Ο Ποντένσε δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα, αφού αμέσως μετά ακολουθεί και η διακοπή, ενώ για μία θέση ερίζουν στο άλλο άκρο, ερίζουν 3 παίκτες (Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας). Ο Σέρβος μοιάζει, αυτή την ώρα, επικρατέστερος.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ο Αβραάμ αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, ίσως και στην θέση του Σεμέδο, ο οποίος εδώ και καιρό παίζει «στα κόκκινα». Άλλη μία αλλαγή, την οποία σκέφτεται ο Μαρτίνς είναι για τα άκρα, με το Τοροσίδη και Κούτρη να είναι πιθανό (αν και δύσκολο και οι δύο μαζί) να διεκδικήσουν μία θέση, από Ομάρ και Τσιμίκα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις και όχι τελικές αποφάσεις. Η προπόνηση του Σαββάτου κρίνει πολλά. Είναι δύσκολο, έως απίθανο, ο Μαρτίνς να κάνει όλες αυτές τις αλλαγές μαζί. Στόχος του είναι να μην αλλοιώσει την «χημεία» της ομάδας και για να συμβεί αυτό, οι αλλαγές θα είναι μετρημένες και λογικές. Παραπάνω καταγράψαμε τις θέσεις, στις οποίες μπορεί να παρέμβει και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να το κάνει.

Διαβάστε επίσης

Ο «πενηντάρης» Ζοσέ Σα!

Ο «πενηντάρης» Ζοσέ Σα!

Στο Μόναχο, κόντρα στην Μπάγερν, ο Πορτογάλος γκολκίπερ πραγματοποίησε την Νο.50 συμμετοχή του στον Ολυμπιακό, έχοντας παίξει 4.500 αγωνιστικά λεπτά...