Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα ακόμη σκάνδαλο: Το VAR παθαίνει και... μπλακ άουτ

Ένα ακόμη σκάνδαλο: Το VAR παθαίνει και... μπλακ άουτ
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 - 08:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε... Λερναία Υδρα εξελίσσονται τα προβλήματα με το VAR. Σα να μην έφτανε που λειτουργεί χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ και τη γραμμή τέρματος, σα να μην έφτανε που η λειτουργία του είναι προβληματική μέχρι και από διαιτητικής άποψης, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ που στην αρχή έβγαζαν ανακοινώσεις, κάνοντας ταυτόχρονα και τηλεκριτική φάσεων για να μας διαβεβαιώσουν ότι όλα ήταν άψογα, τώρα σιωπούν και δεν βγάζουν ανακοίνωση ούτε διαψεύδουν για το ότι στη διάρκεια κάποιων των αγώνων υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας των διαιτητών που σφυρίζουν, με τους διαιτητές στην αίθουσα ελέγχου στο Μαρούσι!

Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα διεξάγεται με δυο μέτρα και δυο σταθμά, επειδή αλλού υπάρχει VAR, αλλού όχι. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν τα πάντα στον αέρα, αν το... μπλακ άουτ γίνει σε κάποιο ντέρμπι!

Τη 10η αγωνιστική το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο πιο σημαντικό ματς, στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1, όπου (όπως λέγεται) υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας, κατά διαστήματα χανόταν, του Τζήλου που σφύριζε με τον Μανούχο που ήταν στο δωμάτιο ελέγχου στο Μαρούσι. Επίσης, την 9η αγωνιστική δεν υπήρχε επικοινωνία των διαιτητών τριών αγώνων με το VAR. Μήπως, ένα από αυτά ήταν το Ξάνθη-Ολυμπιακός, όπου υπάρχει πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών και ο Διαμαντόπουλος δεν πήγε στο VAR;

Το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει από καιρό. Παρουσιάστηκε από την 3η αγωνιστική, δηλαδή από τότε που άρχισε να λειτουργεί το δωμάτιο ελέγχου, και για αυτό δεν έδινε πιστοποίηση ο ειδικός των FIFA, IFAB (σ.σ. διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο).

Την 5η αγωνιστική το ματς Ξάνθη-Βόλος 3-1, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη χωρίς VAR μέχρι το 60'. Ακόμη, στο Περιστέρι (Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-0) προέκυψε πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ του διαιτητή Βρέσκα και του Κουμπαράκη που ήταν στον έλεγχο του VAR.

Διαβάστε επίσης