Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ζητάμε την απαλλαγή του Σάββα Θεοδωρίδη»

«Ζητάμε την απαλλαγή του Σάββα Θεοδωρίδη»
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 - 17:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκδικάστηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα εναντίων του επίτιμου πρέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, μετά τις δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη.

Τόσο η πλευρά του όσο και η πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έκανε πρόσθετη παρέμβαση πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για κατάθεση υπομνημάτων ενώ η απόφαση όπως είπε και ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής θα βγει δεκαπέντε μέρες μετά.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον νομικό Ιωάννη Χατζησαβάογλου ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή της ΠΑΕ επειδή: «Ο κύριος Σάββας Θεοδωρίδης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πειθαρχικής δίωξης. Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε καμία σύνδεση της ΠΑΕ με τον κ. Θεοδωρίδη. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει συνεντεύξεις, δεν νοείται η επιτροπή σας αλλά και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να μην το γνωρίζει αυτό. Ο κ. Θεοδωρίδης είναι παλιά καραβάνα, γνωρίζει τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μιλάει σαν Ολυμπιακός αλλά σαν Σάββας Θεοδωρίδης. Έχει ποτέ η επιτροπή σας κινήσει τέτοια διαδικασία εναντίων παλαιμάχου φιλάθλου ή επίτιμου προέδρου άλλης ομάδας; Ποτέ. Είναι τυχαίο αυτό;».

Ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης εκπροσωπήθηκε από τη νομικό Ελένη Τσάκαλη η οποία επανέλαβε ότι δεν κλήθηκε με σωστή διαδικασία και ότι ενημερώθηκε από τα σάιτ για την πειθαρχική δίωξη και κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Χατζησαβάογλου. Πιο συγκεκριμένα η Ελένη Τσάκαλη ανέφερε: «Από το άρθρο 2 και το άρθρο 20Α του πειθαρχικού κώδικα δεν προβλέπεται καμία πειθαρχική διαδικασία εναντίων του κ. Σάββα Θεοδωρίδη και ότι η αντίδρασή του ήταν άμεση υποβάλλοντας μήνυση εναντίων του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα». Ενώ πρόσθεσε: «και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ένα χρόνο τώρα έχει αναγνωρίσει ότι ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πειθαρχικής δίωξης. Όταν ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής παρατήρησε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράβλεψη ο Χατζησαβάογλου επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να πούμε τέτοιο πράγμα για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα καθώς οφείλει να τα παρατηρεί όλα.

Η κ. Τσάκαλη κατέληξε: «Ο κ. Θεοδωρίδης κάνει της δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο. Με την πειθαρχική δίωξη περιορίζεται η ελευθερία της έκφρασής σας. Είναι απαράδεκτο η επιτροπή σας να τον ελέγξει. Ζητάμε την ακύρωση διαδικασίας».

*Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, αναβλήθηκε για την άλλη Πέμπτη επειδή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας (οσφυαλγία).

Διαβάστε επίσης