Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν έχει απλά μεγαλώσει τον Ολυμπιακό, τον έχει ΓΙΓΑΝΤΩΣΕΙ!

Δεν έχει απλά μεγαλώσει τον Ολυμπιακό, τον έχει ΓΙΓΑΝΤΩΣΕΙ!
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 - 23:26

Ήταν 18 Ιουνίου του 2010 όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε και επίσημα τα ηνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πλέον, μετά από 9 χρόνια και περίπου 5 μήνες ο ηγέτης των Πειραιωτών είναι σίγουρο ότι δεν έχει καταφέρει απλά να μεγαλώσει τον Ολυμπιακό, αλλά έχει καταφέρει να τον ΓΙΓΑΝΤΩΣΕΙ σε όλα τα επίπεδα.

Παλεύοντας κόντρα σε όλους και σε όλα, έχοντας ως μεγάλο του «όπλο» την τεράστια αγάπη του για τον Ολυμπιακό.

Για μία αγάπη, όπου ο ίδιος έχει γίνει δέκτης μίας απίστευτης επίθεσης, ενός λυσσαλέου πόλεμου από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, όμως, ο ίδιος συνεχίζει να μεγαλώνει τον Θρύλο, δαπανώντας κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για την ομάδα που λάτρευε από μικρό παιδί και θα συνεχίσει να λατρεύει για πάντα.

Και γι’ αυτό έχει μπει ήδη στις καρδιές κάθε φίλου του Ολυμπιακού, ενώ τον… μισούν όλοι οι… απέναντι. Ο κόσμος γνωρίζει την προσφορά του, αλλά γνωρίζει πολύ περισσότερο ότι ο ηγέτης του Θρύλου κάνει τα πάντα για το καλό της ομάδας, βάζοντας στην άκρη σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα προσωπικά του συμφέροντα.

Σε αντίθεση με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος δείχνει συνεχώς και με κάθε τρόπο τα τελευταία 3 χρόνια τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις του ακόμη και αν είναι εις βάρος του Ολυμπιακού.

Ο κόσμος, φυσικά, δεν ξεχνά την προσφορά του Κόκκαλη, ωστόσο, ξέχασε ο ίδιος τι σημαίνει Ολυμπιακός και τι έλεγε στο παρελθόν, «κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό!» και αυτό «πονάει» ακόμη περισσότερο τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα είναι μόνο ο Ολυμπιακός!

Ας αφήσουμε, όμως, τους αριθμούς να καταγράψουν το έργο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό και γιατί έχει αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας.

ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» στα 9.5 χρόνια στην ηγεσία του Ολυμπιακού έχει καταφέρει απίστευτα πράγματα, κάνοντας περήφανους και χαρούμενους όλους τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πανηγυρίσει 7 πρωταθλήματα, συνεχόμενα, και 3 Κύπελλα Ελλάδος…

Έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, στη θέση 24η στην UEFA, κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ελληνική ομάδα και αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες επιτυχίες στην ιστορία του.

Έχει φέρει στο Λιμάνι κάποιους πολύ σπουδαίους παίκτες και προσωπικότητες όπως οι Ριέρα, Φουστέρ, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Μιραλάς, Μανωλάς, Ρομπέρτο, Χολέμπας, Τσόρι, Σαβιόλα, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Αφελάι, Καμπιάσο, Καρντόσο, Ρέτσος, Χριστοδουλόπουλος, Βαλμπουενά, Τουρέ, Ποντένσε και Σα, αλλά και προπονητές, όπως οι Βαλβέρδε, Σίλβα, Μίτσελ, Μαρτίνς κ.α.

Έχει πανηγυρίσει σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες, αναγκάζοντας να υποκλιθούν στο μεγαλείο του τεράστιες ομάδες όπως οι Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Άντερλεχτ, Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και Μίλαν, ενώ έχει κοιτάξει στα μάτια πολλά ακόμη μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με δισεκατομμύρια μπάτζετ, όπως η Μπαρτσελόνα και τη φετινή σεζόν η Τότεναμ και η Μπάγερν.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει στη δημιουργία ενός Ερασιτέχνη-Πρότυπου για κάθε ομάδα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Παρά το οικονομικό χάος που είχε μπροστά του και το οποίο είχε κληροδοτήσει από την προεδρία του Σωκράτη Κόκκαλη, ο Μαρινάκης κατάφερε μετά από 9.5 χρόνια κάτι το ακατόρθωτο, κάτι το οποίο έμοιαζε αδιανόητο.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει κατακτήσει σε αυτά τα χρόνια περισσότερους από 75 τίτλους, την ώρα που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε κατακτήσει 70... Αριθμοί που… κόβουν την ανάσα… Αριθμοί που ήρθαν μετά την τεράστια προσπάθεια και συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, την καθοδήγηση του Μιχάλη Κουντούρη και τη στήριξη του κόσμου.

Μέσα στους τίτλους αυτούς που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία 9.5 χρόνια υπάρχουν και 5 ευρωπαϊκές κούπες, οι οποίες έκαναν υπερήφανους όλους τους φίλους της ομάδας, ενώ έχει συμμετάσχει ο Ολυμπιακός συνολικά σε 13 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Σε 9 χρόνια όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν… πλάκα στις εγχώριες διοργανώσεις κατακτώντας κάθε χρόνο σχεδόν όλους τους τίτλους. Μάλιστα, στα χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη δημιουργήθηκαν και νέα τμήματα στον Ερασιτέχνη, την ώρα που ετοιμάζονται και νέα, με στόχο φυσικά να πρωταγωνιστήσουν και αυτά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ «ΣΤΟΛΙΔΙ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ήθελε να πετύχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τη στιγμή που ανέλαβε το «τιμόνι» του Ολυμπιακού ήταν ο εκσυγχρονισμός των προπονητικών εγκαταστάσεων της ομάδας.

Κάτι το οποίο εν τέλει κατάφερε, δημιουργώντας ένα πραγματικό «στολίδι», το οποίο παρέχει τα πάντα στους παίκτες της ομάδας και αποτελεί το κορυφαίο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη… Με κορυφαίες ομάδες όπου το έχουν επισκεφτεί να έχουν μείνει άφωνες από τις εγκαταστάσεις στο Ρέντη.

Ο εκσυγχρονισμός στο Ρέντη έγινε όχι μόνο για να παρέχει τα πάντα στην πρώτη ομάδα, αλλά και για το μέλλον του Θρύλου, την Ακαδημία του Ολυμπιακού, στην οποία δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια και συνεχίζονται να δαπανώνται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μία Ακαδημία, η οποία θα αναγκαστεί να αποχωρήσει λόγω της Ιντρακάτ του Σωκράτη Κόκκαλη από το Ρέντη, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να εξασφαλίζει ωστόσο πολύ γρήγορα νέες εγκαταστάσεις για το μέλλον της ομάδας κοντά στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο από το πώς είναι σήμερα, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να το μεταμορφώνει, δαπανώντας πολλά εκατομμύρια ευρώ, σε ένα από τα πιο υπερσύγχρονα της Ευρώπης.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν έδειχνε το κοινωνικό του πρόσωπο, με τον κόσμο του να στέλνει συνεχώς τα δικά του μηνύματα ανθρωπιάς, βρισκόμενος πάντα δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές και στη φιλανθρωπία χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού δεν έχει σταματήσει να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη, με δωρεές, χορηγίες, προς όλα τα ασθενέστερα στρώματα…

Με την στήριξη στο Ίδρυμα «Ελπίδα», στη «Φλόγα», στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιά και Νίκαιας, όπου παρέχει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες γεύματα σε άπορους, την συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF να είναι μόνο μερικές στιγμές που οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο, προσφέροντας απλόχερα χαρά σε ανθρώπους και παιδιά που έχουν ανάγκη.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Ένας Ολυμπιακός που θέλουν όλοι οι φίλαθλοι του να έχουν!

Ένας Ολυμπιακός που συνεχώς μεγαλώνει!

Και όσο έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο «τιμόνι» της ομάδας θα συνεχίσει να μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα.

Άλλωστε ο ηγέτης του Θρύλου έχει μάθει να παλεύει κόντρα σε όλους και σε όλα για την μεγαλύτερή του αγάπη, όπως είχε τονίσει σε δηλώσεις του, τον Ολυμπιακό!

Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό, κάνοντας περήφανο και χαρούμενο τον κόσμο της ομάδας, όπως του αξίζει!

Διαβάστε επίσης

FIFA: «Αξιολογούμε την επιστολή του Ολυμπιακού»

FIFA: «Αξιολογούμε την επιστολή του Ολυμπιακού»

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε απάντησή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι επιβεβαιώνει την επιστολή που έχει λάβει από τους «ερυθρόλευκους», την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και αξιολογεί.