Ντουντούκα
Έλα πελάτη, παραδέξου το, καλά περάσαμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Άνω κάτω η ΕΠΟ λόγω των «golden boys»

Άνω κάτω η ΕΠΟ λόγω των «golden boys»
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 - 19:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Βράζουν» οι υπάλληλοι της ΕΠΟ με τη διοίκηση του Γραμμένου, επειδή απειλούνται με περικοπές, καθώς η ομοσπονδία αποφάσισε την εξοικονόµηση δαπανών και την αναµόρφωση του προϋπολογισµού του 2020 - µειωµένου κατά 15%. Για αυτό και έστειλαν επιστολή με την οποία αφήνουν αιχμές στην ομοσπονδία λόγω των δεκάδων προσλήψεων και των μισθών που δίνονται στα golden boys, καθώς τονίζουν ξεκάθαρα ότι «αµοιβές, της τάξης των 5.000, 10.000 ή και 15.000 ευρώ µε προσωπικές συµβάσεις σε περιπτώσεις που αξιολογούν ως απαραίτητες, αρκεί βεβαίως να έχουν υπολογίσει µε προσοχή αν µπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες αµοιβές χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την Μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού και εν γένει τα οικονοµικά της Οµοσπονδίας».

Παράλληλα κατηγορούν τη διοίκηση Γραμμένου ότι οι προσλήψεις και οι αμοιβές-μαμούθ σε κάποιους υπαλλήλους είναι οι αιτίες που τα οικονομικά της ομοσπονδίας πήγαν στα... βράχια, καθώς στην εν λόγω επιστολή αναφέρουν και τα εξής: «Οι ατοµικές συµβάσεις που έχουν συναφθεί, κατά τεράστια παρέκκλιση προς τα άνω των µισθολογικών όρων που συµφωνούνται µε τις εκάστοτε ισχύουσες επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε., καθώς και άλλες κοστοβόρες επιλογές, είναι αυτές που έχουν εκτοξεύσει δραµατικά τα έξοδα της Οµοσπονδίας και προφανώς όχι το κόστος µισθοδοσίας των µελών του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. Mε δεδοµένο ότι τα µέλη του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. συντάσσονται µαζί σας στην πρόθεση εξορθολογισµού των οικονοµικών της Οµοσπονδίας».

Ακόμη, στέλνουν και το μήνυμα ότι «αρνούµαστε να υποστούµε συνέπειες που δεν µας αναλογούν».

Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο και στο ΔΣ της ομοσπονδίας:

Σ.Υ.Ε.Π.Ο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

(Αναγνωρισµένος από το Πρωτοδικείο Αθηνών/ Απόφαση: 1225/ 87)

Σ.Υ.Ε.Π.Ο. Πάρκο Γουδή - Τ.Κ. 11510 - Αθήνα / Τηλ.: 210 93 060 00 - Φαξ: 210 93 46 733

Γουδή, 28/11/2019

Αρ. Πρωτ. 902

Προς:

Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.

Κοιν: Μέλη ΣΥΕΠΟ

Αξιότιµε κ. πρόεδρε και µέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, λάβαµε γνώση της υπ' αριθµ. 26/21.11.2019 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής που αφορά το αναθεωρηµένο οικονοµικό σχέδιο δράσης 2019-2021. Διαβάσαµε προσεχτικά το σκεπτικό και τα διαλαµβανόµενα. Στο σηµείο ΙΙ στην παράγραφο C4 υπάρχει ευθεία αναφορά στη Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, συνδεόµενη µάλιστα µε την εξοικονόµηση δαπανών και την αναµόρφωση του προϋπολογισµού του 2020 - µειωµένου κατά 15%. Παρακάτω παραθέτουµε τις απόψεις µας αναφορικά µε το εν λόγω θέµα.

Οι εκάστοτε ∆ιοικήσεις της Ε.Π.Ο έχουν ασφαλώς το δικαίωµα να δίνουν υπέρογκες, σε σχέση µε την ισχύουσα Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, αµοιβές, της τάξης των 5.000, 10.000 ή και 15.000 ευρώ µε προσωπικές συµβάσεις σε περιπτώσεις που αξιολογούν ως απαραίτητες, αρκεί βεβαίως να έχουν υπολογίσει µε προσοχή αν µπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες αµοιβές χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την Μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού και εν γένει τα οικονοµικά της Οµοσπονδίας.

Οι εκάστοτε Διοικήσεις της Ε.Π.Ο έχουν ασφαλώς το δικαίωµα να κάνουν προσλήψεις και είναι και δική µας χαρά, ως εργαζόµενοι, να βλέπουµε νέους ανθρώπους να βρίσκουν δουλειά, αρκεί βεβαίως να έχουν σταθµίσει τα δεδοµένα, έτσι ώστε να µην τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό παρόν και µέλλον, είτε των παλαιότερων, είτε των ίδιων των νέων υπαλλήλων της Οµοσπονδίας. Οι ατοµικές συµβάσεις που έχουν συναφθεί, κατά τεράστια παρέκκλιση προς τα άνω των µισθολογικών όρων που συµφωνούνται µε τις εκάστοτε ισχύουσες επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε., καθώς και άλλες κοστοβόρες επιλογές, είναι αυτές που έχουν εκτοξεύσει δραµατικά τα έξοδα της Οµοσπονδίας και προφανώς όχι το κόστος µισθοδοσίας των µελών του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. Mε δεδοµένο ότι τα µέλη του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. συντάσσονται µαζί σας στην πρόθεση εξορθολογισµού των οικονοµικών της Οµοσπονδίας, σας προτείνουµε και να ληφθείσοβαρά υπόψη, το πάγιο αίτηµά µας όλοι οι εργαζόµενοι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, χωρίς προκλητικές µισθολογικές ανισότητες και διαχωρισµούς, να αµείβονται σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα από τη Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και οι συνεργαζόµενοι επίσης να λαµβάνουν για τις υπηρεσίες τους τις αµοιβές κατ'αντιστοιχία των µισθολογικών όρων της εκάστοτε ισχύουσας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.

Αξιότιµε κ. πρόεδρε και µέλη της ΕΕ της Οµοσπονδίας, έχοντας αποδείξει εµπράκτως ότι συµµετέχουµε στον εξορθολογισµό και την βιωσιµότητα των οικονοµικών της Οµοσπονδίας, καθώς από το 2010 δεν έχουµε διεκδικήσει καµία µισθολογική αύξηση ενώ έχουµε δεχθεί άµεσες και έµµεσες µειώσεις, και µε δεδοµένο ότι παρέχουµε διαχρονικά κατά τρόπο άψογο τις υπηρεσίες µας στην Ε.Π.Ο, σας δηλώνουµε ότι αρνούµαστε να υποστούµε συνέπειες που δεν µας αναλογούν. Ευχαριστούµε.

Ο πρόεδρος και τα µέλη του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Π.Ο :

Χαράλαµπος Παπαδόπουλος,

Λαµπρινή Δηµητρίου

Κωνσταντίνα Νικολούζου

Θεοδώρα Μαρίνου-Ξανθού

Αντώνιος Ραµπαβίλας

Θεόδωρος Κουρής

Μιχάλης Ζολώτας

Διαβάστε επίσης