Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Είχε ζητήσει άδεια εταιρία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης, να πάρουν την Ξάνθη» (audio)

«Είχε ζητήσει άδεια εταιρία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης, να πάρουν την Ξάνθη» (audio)
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019 - 20:01

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Ιβάν Σαββίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθης προέκυψαν έπειτα από τις δηλώσεις της Ειρήνης Μαρούπα στο Metropolis.

Η Μαρούπα, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Επαγγελματισμού Αθλητισμού, όπου έχει κάνει καταγγελία ο Ολυμπιακός για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αποκάλυψε ότι εταιρία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης είχαν ζητήσει να πάρουν την Ξάνθη.

Να σημειωθεί, ότι προφανώς η Ειρήνη Μαρούπα εννοεί την INSPORTS, την ΙΚΕ που πήρε άδεια τον Μάρτιο, μία εταιρία που λένε ότι ανήκει η Ξάνθη από τον Μάρτιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Την άκουσα την Καταγγελία, θα σας πω. Καταρχάς πρώτα ο σταθμός σας, το Metropolis, που είχα κάνει συνέντευξη με τον κ. Καμόρα, μου είχε κάνει την ερώτηση αυτή. Επειδή αφορούσε προγενέστερο διάστημα της παρουσίας μου στην επιτροπή, δεν ήξερα τα πραγματικά περιστατικά και είχα πει πως θα το διερευνήσω.

Πράγματι , την προηγούμενη εβδομάδα ερεύνησα αυτά τα πράγματα και έμαθα -θυμάστε πως εμένα με είχε αποπέμψει από την επιτροπή και επανήλθα- Μάρτιο λοιπόν σε καιρό που δεν είχα επανέλθει, είχε ζητήσει άδεια εταιρία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης, να πάρουν την Ξάνθη. Πράγματι είχε χορηγηθεί η άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία όμως έμαθα πως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Δηλαδή ποτέ δεν πήρανε την ομάδα. Έμεινε στον κ. Πανόπουλο.

Στη συνέχεια, αυτό που είχε να κάνει με την καταγγελία του Metropolis, εγώ είχα μάθει πως υπήρχε μια ιδιαίτερη αναστάτωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης , που σηματοδοτεί ενδεχόμενη αλλαγή συμφερόντων. Είπα στην επιτροπή πως πρέπει να το δούμε αυτό, να καλέσουμε τους ανθρώπου, να δούμε γιατί δεν υλοποιήθηκε η άδεια που χορήγησε η επιτροπή και να δούμε αν έχει γίνει κάτι άλλο που έχουμε εμείς από τις προσλαμβάνουσες που μόλις σας εξήγησα. Ήμασταν στη φάση να ερευνήσουμε την άδεια που είχε δοθεί, σήμερα όμως έσκασε το ζήτημα και εμείς έχουμε επόμενη συνεδρίαση στις 17 Δεκεμβρίου.

Αθλητικές εγκαταστάσεις δεν απαγορεύεται να είναι άλλου. Μπορεί να είναι δικές μου οι εγκαταστάσεις και να τις παραχωρώ με μίσθωμα ή χωρίς μίσθωμα, με κάποιους όρους δικούς μου, χωρίς όρους σε όποια ομάδα θέλω. Αυτό που είναι σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι αν υπάρχει κάποιο παρένθετο πρόσωπο, αν δηλαδή άλλος παριστάνει πως είναι ιδιοκτήτης της ομάδας και άλλος στην πραγματικότητα είναι ιδιοκτήτης. Αυτό αποδεικνύεται από τα πραγματικά περιστατικά και τους εμπλεκόμενους.

Επειδή δεν έχω διαβάσει εφημερίδες, έμαθα από δημοσιογράφους πως υπάρχει αυτό το ζήτημα και κυρίως δεν έχω διαβάσει, ούτε την καταγγελία του Ολυμπιακού θα μου επιτρέψετε να μην έχω καμία άποψη για το θέμα και να μην πω κάτι παραπάνω. Όμως, ο αθλητικός νόμος σίγουρα ενδιαφέρεται αν κάποιος ασκεί ο ίδιος τη διαχείριση της ομάδας που έχει ή κάποιος άλλος για λογαριασμό του. Επίσης υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις από τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί εγώ και ο αδελφός μου να έχουμε δύο ΠΑΕ, γιατί προφανώς υποβόσκει εκεί το πρόβλημα της συνεννόησης μεταξύ μας για επωφελία των ομάδων μας».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η Μαρούπα ανασκεύασε, λέγοντας ότι εταιρία του Πανόπουλου και όχι του Σαββίδη είχε ζητήσει άδεια. Πάντως, σχετικά με τις προχθεσινές δηλώσεις της υπάρχει το ηχητικό, το οποίο «εξαφάνισαν» από την ιστοσελίδα metrosport. Εκτός του ότι ανέφερε ολόκληρη ιστορία για το θέμα της άδειας στις προχθεσινές δηλώσεις της, άλλο Σαββόπουλος, άλλο Σαββίδης, άλλο Πανόπουλος. Χώρια που χρειάστηκε να περάσει μια μέρα για να ανασκευάσει...

Διαβάστε επίσης

Μπαίνει στο ροτέισον ο Μπρούνο...

Μπαίνει στο ροτέισον ο Μπρούνο...

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός υπολογίζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς και όπως φαίνεται θα έχει τις ευκαιρίες του στη συνέχεια να δείξει την αξία του, βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους».