Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εισήγηση για αποκλεισμό Β. Γκαγκάτση στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Εισήγηση για αποκλεισμό Β. Γκαγκάτση στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 - 18:23

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση του Βασίλη Γκαγκάτση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει παρέμβει από τον Απρίλιο και μέχρι τότε η υπόθεση βρίσκονταν στο ερευνητικό τμήμα της. Ως πρώτο βήμα είχε ζητήσει από την Superleague συγκεκριμένα στοιχεία, για παράδειγμα την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ Γκαγκάτση και Λίγκας το 2016, καθώς και την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού με την οποία διατηρήθηκε στο πόστο του. Αυτό έγινε επειδή είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε πενταετή φυλάκιση για την υπόθεση που είναι γνωστή ως «Κάρτα Υγείας» της ΕΠΟ και ο αθλητικός νόμος προβλέπει ότι αν παράγοντας παραπεμφθεί για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή καταδικαστεί τελεσίδικα, τότε με βάση το νόμο εκπίπτει των αξιωμάτων που κατέχει.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε και υπάρχει εισήγηση στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας από το ερευνητικό τμήμα της για ποινή στον Βασίλη Γκαγκάτση. Από τη μέχρι τώρα διαδικασία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές αναδείχθηκε η σύγκρουση συμφερόντων όπως αναφέρει η εισήγηση, πάντα με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν. Μάλιστα, «καρφώνει» και τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, στον οποίο χρεώνεται προσωπικό συμφέρον από την παρουσία του πατέρα του στη Superleague και αναφέρεται σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά από την πλευρά του. Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, ο Μάκης Γκαγκάτσης κινδυνεύει με πρόστιμο για τη σχέση του με τον πατέρα του!

Όμως, και για τον Βασίλη Γκαγκάτση η εισήγηση για την τιμωρία του γράφει ότι επέδειξε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, επειδή γνώριζε πως είχε κώλυμα από το νόμο, παρόλα αυτά ασκούσε διοίκηση ως διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας ενώ αρχικά προσελήφθη ως νομικός της σύμβουλος.

Ακόμη, η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητεί εξηγήσεις από τις ΠΑΕ που είχαν απορρίψει το αίτημα του Ολυμπιακού για την αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Λίγκας. Ασφαλώς, και πρόκειται για δικαίωση των «ερυθρόλευκων» που ανέδειξαν το θέμα και είχε πρωταγωνιστήσει στο να αποτελέσει παρελθόν από το ποδόσφαιρο. Αν το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας εγκρίνει την εισήγηση ο Β. Γκαγκάτσης θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν από τα διοικητικά του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

Από τη νέα χρονιά ο Βαλμπουενά...

Από τη νέα χρονιά ο Βαλμπουενά...

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα είναι ξανά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς το 2020, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Πορτογάλος σε δηλώσεις του...

«Όνειρο να κερδίσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, με συγκέντρωση κόντρα στον Αστέρα!»

«Όνειρο να κερδίσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, με συγκέντρωση κόντρα στον Αστέρα!»

Για την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης που... έρχεται, την πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά και για το τι του λέει ο κόσμος όταν τον συναντά, μίλησε σε δηλώσεις του ο κόουτς του Θρύλου, Πέδρο Μαρτίνς...