Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Σέζος προκάλεσε, όμως είχε ασυλία

Όταν ο Σέζος προκάλεσε, όμως είχε ασυλία
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 - 21:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Σέζος (Κιλκίς) ορίστηκε στο εντός έδρας παιχνίδι (Τετάρτη, 18/12) του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ. Για τέταρτη φορά μπαίνει στον Ολυμπιακό, σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ σε όλα τα προηγούμενα ματς σφύριξε 80-20 εναντίον του. Αυτά τα ματς ήταν την προπερσινή σεζόν με τη Λαμία (εντός) και την προηγούμενη με τους ΟΦΗ και Απόλλωνα εκτός έδρας.

Στο Ηράκλειο, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0, το... τερμάτισε, καθώς στο 5' δεν απέβαλε τον Πλατέλλα επειδή κλώτσησε τον Γκιγιέρμε, στο 34' δεν έδωσε επιθετικό φάουλ πριν το γκολ του ΟΦΗ, ενώ στο 91' «έπνιξε» πέναλτι σε χέρι του Ποτουρίδη.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η απόδοσή του προκάλεσε την αντίδραση του Ολυμπιακού. «Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν ήταν Ολυμπιακός αλλά υπάρχουν κι άλλα θέματα, πολύ σημαντικά θέματα. Όπως η διαιτησία. Αξίζουν συγχαρητήρια στη συμμορία που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και... αιτία αποτελεί αυτό που βλέπουμε από τους διαιτητές, τους βοηθούς και τις πλάγιες (σ.σ. αιχμή για την Κουρομπύλια). Επίσης, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους πήγαν το ποδόσφαιρο τριάντα χρόνια πίσω, εξαφανίζοντας τις μπάλες και πετώντας άλλες μέσα, όταν παιζόταν το παιχνίδι», έλεγαν από τον Πειραιά μετά τη διαιτησία του Σέζου στον περσινό αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-0, για την 7η αγωνιστική της προηγούμενης σεζόν (2018-19).

Το εκπληκτικό (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική) είναι ότι από αυτό το παιχνίδι και μετά ο Σέζος άρχισε να παίρνει σερί ορισμούς, καθώς ορίστηκε τέταρτος την 8η αγωνιστική, την 10η, σφύριξε ματς την 11η, ακολούθησαν οι ορισμοί ως τέταρτος την 12η, την 13η, την 14η, ενώ λίγο μετά τον ορισμό του ως τέταρτος την 8η αγωνιστική πήρε και ματς Κυπέλλου. Αρα, ο Σέζος όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά επιβραβεύτηκε! Σημειώστε ότι το ματς που σφύριξε την 11η αγωνιστική ήταν ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0 που είναι η πρώτη σύμπτωση, δεδομένου ότι το ματς δεν ήταν τυχαίο, η δεύτερη ότι ευνόησε τον ΠΑΟΚ και φυσικά πάλι δεν τιμωρήθηκε! Στο ματς ΠΑΟΚ-Ξάνθη δεν απέβαλε τον Κίτσιου, ενώ το δεύτερο γκολ προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ.

Ο απίθανος Καλύβας

Αναφερόμαστε στον δεύτερο βοηθό του Σέζου, στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΛ. Βασίλη Καλύβα (Φθιώτιδας), ο οποίος είναι από το ίδιο χωριό με το μέλος της ΚΕΔ, Δημήτρη Καλύβα (σ.σ. ο τελευταίος διαψεύδει ότι έχουν συγγένεια) και κατά σύμπτωση ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία. Ο απίθανος βοηθός σήκωσε τη σημαία του στο γκολ του Βέλλιου στο 45+2' του αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, επειδή «είδε» οφσάιντ του Μανούσου που έκανε την ασίστ! Άσχετα αν η οδηγία της ΚΕΔ είναι να περιμένουν την ολοκλήρωση των φάσεων. Την κατάσταση έδωσε το VAR και ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας), ο οποίος ήταν ρέφερι του αγώνα, μέτρησε κανονικά το γκολ, με το οποίο ο Ατρόμητος έκανε το 2-1. Πάντως, δυο παίκτες κάλυπταν το Μανούσο, όμως ο Καλύβας είδε οφσάιντ!

Στο 89', λίγο πριν το 3-2 του ΠΑΟΚ, το VAR σωστά δεν μέτρησε γκολ του Βαρέλα, μια φάση που επίσης ο Καλύβας είχε πάει σε άλλο γήπεδο, καθώς δεν είδε ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένος...

*Σημείωση: Η κριτική είναι αγωνιστική. Επίσης, δεν φταίνε οι διαιτητές αλλά η ΚΕΔ που δεν ξέρει να κάνει ορισμούς...

Διαβάστε επίσης

Πολύτιμες «ανάσες» για Ομάρ...

Πολύτιμες «ανάσες» για Ομάρ...

Ο Νορβηγός μπακ έχει συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του και έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής από το ματς με την ΑΕΛ...