Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια τρύπα στο νερό έκανε ο Γραμμένος στη Νιόν

Μια τρύπα στο νερό έκανε ο Γραμμένος στη Νιόν
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020 - 17:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε μια φωτογραφία δεν ήταν το κέρδος του Γραμμένου από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στη Νιόν της Ελβετίας. Η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, αποτελεί κοινό μυστικό ότι είναι τελειωμένη και για τους ξένους.

Ο λόγος είναι ότι... κατάφεραν να τους εκθέσουν, δεδομένου ότι δεν έγιναν ποτέ οι μεταρρυθμίσεις που ήθελαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, «ούτε το 10 % από όσα θέλαμε έγινε» παραδέχθηκε ο Λάκοβιτς στη συνάντηση των «4» στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια». Κοινώς, η FIFA και η UEFA έγιναν διεθνώς ρεζίλι, «εξαιτίας του ελληνικού προβλήματος».

Ακόμη χειρότερα για Λασκαράκη, Θωμαΐδη!

Στη Νιόν, εκτός από τον Γραμμένο πήγαν και οι Λασκαράκης, Θωμαϊδης και τα ακόμη... χειρότερα ήταν για αυτούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της UEFA συναντήθηκε μόνο με τον Γραμμένο και «μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Τσέφεριν ο κ. Γραμμένος, συνοδευόμενος από τον Ταμία της ΕΠΟ κ. Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση και συνεργασία επί πολλών θεμάτων με υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA». Δηλαδή, τέτοια ψυχρολουσία δεν ξανάγινε! Τέτοιο ταξίδι και να μην δει τον ταμία της ΕΠΟ και τον εκπρόσωπο του μπλοκ του νότου;

Θα έρθει, όχι για την ΕΠΟ

Κατά τα άλλα η... τρύπα στο νερό φαίνεται από το ότι η ΕΠΟ αναγκάστηκε να βάλει στο Δελτίο Τύπου ότι «ο πρόεδρος Τσέφεριν εξεδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη χώρα μας», ενώ είναι γνωστό ότι θα έρθει για να δει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να συζητήσουν για το ποδοσφαιρικό μνημόνιο.

Για τους πιο παρατηρητικούς από το Δελτίο Τύπου απουσιάζει ότι η ΕΠΟ ενημερώθηκε για τις συναντήσεις με τον Γεραπετρίτη καθώς δεν ενημερώθηκε!

Κουβέντα για την ντροπολογία

Υποτίθεται ότι η ΕΠΟ πήγε στη Νιόν για να ενημερώσει για τις παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο. Μάλλον, στον δρόμο τους κόπηκα ο βήχας, καθώς στο Δελτίο Τύπου δεν αναφέρουν κάτι σχετικό με την ντροπολογία, παρά μόνο ότι «επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και πρόοδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου» μπλα, μπλα, μπλα...

Μην χαλάσει η... μαγιά και υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και μετά τρέχουν και δεν φτάνουν! Ετσι;

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ που στην επικεφαλίδα του δεν έχει καν τίτλο περί συνάντηση Γραμμένου, Τσέφεριν και απλά, στο σάιτ της ομοσπονδίας, τιτλοφορείται ως «Δελτίο Τύπου»:

«Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε σήμερα, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Νιόν της Ελβετίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος.

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος Τσέφεριν εξεδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη χώρα μας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Τσέφεριν ο κ. Γραμμένος, συνοδευόμενος από τον Ταμία της ΕΠΟ κ. Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση και συνεργασία επί πολλών θεμάτων με υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA.

Επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και πρόοδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μέσω της συνέχισης της αγαστής συνεργασίας των δύο πλευρών βάσει των συμφωνηθέντων με την FIFA και την UEFA».

Διαβάστε επίσης