Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αντρική, θρυλική νίκη, με… κανονιά του «Φαραώ»!

Αντρική, θρυλική νίκη, με… κανονιά του «Φαραώ»!
Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020 - 19:14

Μεγάλη νίκη! Αντρική! Τεράστια νίκη, για τον Θρύλο! Απέναντι σε έναν Ατρόμητο που δάγκωνε… σίδερα, απέναντι σε έναν Γούτα που έκανε ματς καριέρας, ο Θρύλος, παίζοντας με 10 από το 73’ (λόγω τραβηγμένης αποβολής του Ομάρ) βρήκε με τον Αχμέντ Χασάν το τεράστιο γκολ που χρειαζόταν και κατάφερε να φτάσει στο τρίποντο! Δεν σταματιέται με τίποτα ο Ολυμπιακός και περνώντας και τον Πανιώνιο την άλλη βδομάδα, πάει στην Τούμπα να εδραιώσει την κορυφή!

Η ενδεκάδα

Το πλάνο του Μαρτίνς, με την αρχική του σύνθεση και τον τρόπο που ήθελε να παίξει, άλλαξε νωρίς, λόγω τραυματισμού του Σουντανί… Ο Πορτογάλος παρέταξε τον Θρύλο με 4-4-2 και τον Σα στο τέρμα. Τους Τσιμίκα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα στην άμυνα, τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Μασούρα στο κέντρο και τους Ελ Αραμπί και Σουντανί, στην επίθεση.

Ο Αλγερινός φορ χτύπησε και στο 18’ μπήκε στην θέση του ο Φορτούνης, με τον Μαρτίνς να αλλάζει, αναγκαστικά, όλο του το πλάνο.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, αλλά του έλειψε η ουσία. Δεν κατάφερε να βρει το γκολ που χρειαζόταν, για να πάρει το προβάδισμα και να μπει σε θέση οδηγού στο ματς. Έδινε τον τόνο, τον ρυθμό και προσπαθούσε να μείνει διαρκώς στην επίθεση. Το κατάφερε, σε μεγάλο βαθμό, αναγκάζοντας τον Ατρόμητο σε θέση «κομπάρσου» στο ματς. Ο Ομάρ ήταν πολύ καλός, από δεξιά, αν και στη συνέχεια του ματς, εξελίχθηκε σε… μοιραίο.

Ο Φορτούνης έπαιξε πιο κεντρικά, όπως και ο Βαλμπουενά, με τον Γάλλο και τον Έλληνα άσο να προσπαθούν να μοιράσουν το παιχνίδι δεξιά και αριστερά. Ο Τσιμίκας και ο Ομάρ ανέβαιναν πολύ, αλλά δεν κατάφεραν να τροφοδοτήσουν τους επιθετικούς. Ο Μασούρας έχασε τεράστια, διπλή ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου μέρους. Συνολικά, από τον Ολυμπιακό έλειψε μόνο το γκολ στο πρώτο μέρος. Είχε πολλή κατοχή, καλή ανάπτυξη, αλλά τα χάλασε στο τελείωμα και την τελική πάσα.

Σοκ με Ομάρ

Στην επανάληψη ο Θρύλος μπήκε δίχως άλλες αλλαγές, αλλά στην πορεία ο Μαρτίνς έκανε κινήσεις για να διορθώσει την εικόνα. Έριξε τον Χασάν στο ματς, αντί του Μασούρα, με τον Αιγύπτιο να πηγαίνει στην επίθεση, μαζί με τον Ελ Αραμπί. Το δίδυμο δεν δούλεψε όπως περίμενε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, με τον Φορτούνη και τον Βαλμπουενά από πίσω τους, ελεύθερους. Ουσιαστικά, σε σχέση με το 4-4-2 που άρχισε ο Ολυμπιακός και το 4-2-3-1, που συνέχισε, μετά την αλλαγή του Φορτούνη, το σύστημα σε εκείνη την στιγμή ήταν 4-2-2-2.

Κομβική φάση, για το ματς, ήταν η αποβολή του Ομάρ, με δεύτερη κίτρινη, στο 73’! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αντίκρισε υπερβολική δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα με το σώμα, αλλά τη δέχθηκε αδιαμαρτύρητα. Ο Μαρτίνς απέσυρε τον Ελ Αραμπί, ο οποίος στο δεύτερο μέρος δεν είχε φανεί καθόλου και πέρασε τον Γκασπάρ, στα δεξιά της άμυνας.

Ο Γκιλιέρμε δεν ήταν σε καλό βράδυ. Πιο κινητικός και σωστός στις επιλογές του ήταν ο Μπουχαλάκης, ο οποίος όμως επίσης δεν κινήθηκε στα γνωστά, υψηλά στάνταρ του. Ο Ολυμπιακός έδειξε δυσκολία στο να γίνει ουσιαστικά απειλητικός, αν και είχε την υπεροχή σε όλο το ματς. Ακόμη και με δέκα παίκτες στο τέλος, ο Ολυμπιακός ανάγκαζε τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο και να περιμένει στο δικό του μισό του γηπέδου. Ο χρόνος κυλούσε και ο Ολυμπιακός ανέβασε ξανά τον ρυθμό του προς το τέλος, για να πιέσει, αλλά και με τρία κόρνερ στη σειρά, στο 88’, δεν βρήκε γκολ…

Καθάρισε ο Χασάν!

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 90’! Ο Βαλμπουενά σέρβιρε για τον Χασάν και εκείνος έδειξε γιατί επέστρεψε στον Ολυμπιακό! Ο Γούτας, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, σε όλο το ματς, έχασε τον Αιγύπτιο που κινήθηκε σωστά και κάρφωσε την κεφαλιά! Τεράστιο γκολ, ο Ολυμπιακός το εδικαιούτο και το βρήκε στο τέλος, καθώς δεν παράτησε ΠΟΤΕ την προσπάθεια!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ! Μάγκικα και Πειραιώτικα!

Ατρόμητος: Μέγιερι, Νάτσος, Στρούγγης, Γούτας, Κιβρακίδης, Μάντσον (90’ Ραμπέλο), Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιντες, Ντε Πάου (41’ Νταβιώτης), Ενσικουλού (71’ Μπαένα), Βέλλιος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας (59’ Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (77’ Γκασπάρ), Σουντανί (18’ Φορτούνης).

Διαβάστε επίσης

Με τον κόσμο του και στο Περιστέρι!

Με τον κόσμο του και στο Περιστέρι!

Περίπου 100 φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» στο Περιστέρι, στο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους...