Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα είναι η ώρα!

Τώρα είναι η ώρα!
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 - 11:36

Δύναμη πυρός του Ολυμπιακού είναι τα άκρα του. Ο Θρύλος είναι έτσι δομημένος ώστε να αντλεί μεγάλη δύναμη από τις πτέρυγές του. Ένα στοιχείο το οποίο στα τελευταία ματς είναι σε ύφεση και ο Ολυμπιακός χρειάζεται άμεσα να πάρει περισσότερα πράγματα, από τους παίκτες που μπορούν, αρχίζοντας το παιχνίδι τους, από τη γραμμή, να το φέρουν πιο εσωτερικά και να δημιουργήσουν κέρδη για τον Ολυμπιακό και κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή.

Τέτοιοι παίκτες είναι ο Λάζαρος, ο Ραντζέλοβιτς, ο Μορ. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όμως ο Μαρτίνς καλείται να δώσει σε όλους αυτούς τους παίκτες τον χρόνο που χρειάζονται, για να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει πράγματα, από εκείνους.

Ο Λάζαρος είναι έτοιμος να μπει ξανά, μετά τον μικροτραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Επιστρέφοντας από την πολύμηνη απουσία του έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερα στην ομάδα. Είναι στο χέρι του προπονητή του να τον αξιοποιήσει, αλλά και στο χέρι του να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα πάρει. Άπαντες γνωρίζουν ποιος είναι ο Λάζαρος.

Ο Ραντζέλοβιτς μπορεί να δώσει ταχύτητα, σπιρτάδα και τεχνική. Του λείπει το ‘δέσιμο’ με την ομάδα, γιατί δεν έχει παίξει πολύ, όμως δεδομένα μπορεί να κάνει πράγματα, για τον Ολυμπιακό. Τα έχουμε δει. Τα έκανε με την Κράσνονταρ, τα έκανε στο Μόναχο, όπου ήταν ο… μόνος που κρατούσε μπάλα. Χρειάζεται ρυθμό και πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο από τον Μαρτίνς.

Ο Μορ είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Τούρκος δεν είναι έτοιμος και αυτό είναι, πλέον, δεδομένο, αλλά σιγά-σιγά μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, για να ‘δέσει’ επίσης με την ομάδα. Είναι ένα ‘ρίσκο’ και ένα ‘στοίχημα’ η έλευσή του, όμως η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη. Σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει περισσότερα και από εκείνον.

Στο χέρι του Μαρτίνς είναι η διαχείρισή τους…

Διαβάστε επίσης