Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μένω εδώ, γιατί τα όνειρα τα έκανα μαζί σου...

Μένω εδώ, γιατί τα όνειρα τα έκανα μαζί σου...
Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020 - 11:26

Ματιέ Βαλμπουενά. Ένα όνομα, πολλά... κιλά μπάλα! Ένας αρτίστας που δεν χορταίνεις να τον βλέπεις στο χορτάρι! Ένας παικταράς παγκόσμιας κλάσης, που έχει γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Παρά τα 35 του χρόνια, όμως, συνεχίζει να ονειρεύεται! Συνεχίζει να «μάχεται» σε κάθε φάση. Σε κάθε ματς! Κόντρα σε κάθε ομάδα. Δεν το βάζει κάτω! Παρά την ηλικία του, παρά το... ξύλο που τρώει από τους αντιπάλους, δεν σκύβει το κεφάλι. Τον βλέπεις να αγωνίζεται και λες με σιγουριά: «Ναι, αυτό σημαίνει Ολυμπιακός...».

Ο Ματιέ, παρά τα όσα έχει ζήσει στην αξιοζήλευτη καριέρα του, θέλει κι άλλα! Τίτλους, ρεκόρ, γκολ, ασίστ. Και, πλέον, όλα αυτά, τα θέλει με τον Ολυμπιακό. Με την βαριά και ένδοξη ερυθρόλευκη φανέλα, την οποία «ματώνει» στο χορτάρι, όποτε τη φορά!

Ο Γάλλος σούπερ σταρ ανανέωσε και επίσημα το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά, μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Και αυτό, διότι είναι ευτυχισμένος εδώ, στην Ελλάδα, στον Θρύλο! Έχει «δεθεί» με την ομάδα, με τον κόσμο. Και η αγάπη αυτή είναι αμοιβαία. Οι ΓΑΥΡΟΙ τον λάτρεψαν, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Γάλλος έχει αυτό το... χάρισμα.

Στις 28/5 του 2019, όταν πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στον Πειραιά, έδωσε μία υπόσχεση. Είπε χαρακτηριστικά: «Θα τιμήσω τα χρώματα της ομάδας, θα αγωνιστώ σε όσα περισσότερα ματς μπορώ. Να ξέρετε, ότι έχω έρθει εδώ με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και ελπίζω, να χαρίσω πολλούς τίτλους! Για αυτό τον λόγο ήρθα εδώ». Περίπου 10 μήνες μετά, δεν υπάρχει λέξη που δεν τήρησε από αυτά τα λόγια. Όσοι παρακολουθούν τον Ολυμπιακό, το γνωρίζουν. Όσοι, όμως, όχι, μπορούν να ρίξουν μια... ματιά στους αριθμούς του. Στα εξωπραγματικά του, στατιστικά...

Σε 31 ματς, συμμετοχή σε 29 γκολ του Ολυμπιακού! Για την ακρίβεια, 21 ασίστ και οκτώ γκολ, σε 2.057 αγωνιστικά λεπτά, με τον Θρύλο, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League και Europa League. Και συνεχίζει... Με 21 ασίστ, μάλιστα, είναι στην κορυφή του πλανήτη! Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες παγκοσμίως, μαζί με δύο ακόμα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον έφερε στον Ολυμπιακό, για να κάνει όλα αυτά. Τον πίστεψε. Τον εμπιστεύτηκε. Και δικαιώθηκε. Για αυτό και τον αντάμειψε, προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο!

Ο Γάλλος αξίζει αυτό το νέο συμβόλαιο. Και με το παραπάνω. Και έκλεισε... στόματα, σε αυτούς που τον «βάφτισαν» γέρο! Σε αυτούς που τον έλεγαν 35άρη... συνταξιούχο. Απέδειξε, ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα, στη ζωή, πρόωρα. Έδωσε ένα μάθημα...

Ο Βαλμπουενά, λοιπόν, με τα 84 γκολ και τις περισσότερες από 150 ασίστ στην επαγγελματική του καριέρα, μένει εδώ. Γιατί τα όνειρα τα κάνει, πλέον, με τον Ολυμπιακό...

Διαβάστε επίσης