Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γραμμένος έριξε στάχτη στα μάτια για το μνημόνιο

Ο Γραμμένος έριξε στάχτη στα μάτια για το μνημόνιο
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 - 19:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πως γίνεται ο Γραμμένος να μιλάει για κάτι που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί; Όταν μιλάμε για ΕΠΟ, δηλαδή για ελληνικό ποδόσφαιρο, όλα γίνονται! Να έχουμε και το... παγκόσμιο φαινόμενο, κάποιοι να ξεπερνούν ακόμη και τα γεγονότα, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τις FIFA και UEFA! Να δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα...

«Οι UEFA / FIFA θα εκπονήσουν εντός τριών (3) μηνών από την υπογραφή του παρόντος Συνυποσχετικού μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου», ανέφερε η συμφωνία που υπέγραψαν, αν προτιμάτε το μνημόνιο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ. Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε στις 25 Φεβρουαρίου, ο Γραμμένος έλαμψε δια της απουσίας του, καθώς δεν τον κάλεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε για τη φωτογραφία, αν και το πρωτόκολλο των υπερκείμενων αρχών «επιτάσσει» οι πρόεδροι των ομοσπονδιών να είναι παρόντες σε συναντήσεις με κυβερνήσεις κρατών.

Κι όμως, ο Γραμμένος ξέρει και διέδωσε ότι στις προτάσεις που θα σταλούν από την Ελβετία δεν θα περιλαμβάνεται η αύξηση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ και η μη... αποκόλληση της διαιτησίας από την ομοσπονδία! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι... προφήτης, δεδομένου ότι η μελέτη των FIFA, UEFA θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, μπορεί και αργότερα,, λόγω του κορονοιού!

Κατά τα άλλα, ο Γραμμένος ξέρει (από αυτά που διάβασε) ότι το μνημόνιο θα περιλαμβάνει τέσσερις τομείς, τη βία, τους στημένους αγώνες, τη δομή της ομοσπονδίας και τη διαιτησία. Ποια είναι η εξήγηση; Ο Γραμμένος προτίμησε να κρατήσει... ήσυχες τις ενώσεις και το διαιτητικό και ποδοσφαιρικό παρασκήνιο. Αλλωστε, ο ίδιος δεν έχει ελπίδες για να συνεχίσει στην προεδρική καρέκλα της ομοσπονδίας.

Και κάτι ακόμη:

Το μνημόνιο ισοδυναμεί με συνεργασία της Κυβέρνησης με τις FIFA, UEFA και η πρώτη στην θα νομοθετήσει τις προτάσεις. Από την πλευρά της, το ίδιο θα κάνει και η ΕΠΟ μέσω του καταστατικού της και των κανονισμών.

Επίσης από τη μια έχουμε τους Γεραπετρίτη, Αυγενάκη, ο πρώτος συνεργάζεται με τις ποδοσφαιρικές αρχές, να δηλώνουν ότι θα διευρυνθεί το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ και ότι θα κοπούν οι... δεσμοί της ΕΠΟ με τη διαιτησία και από την άλλη ο Γραμμένος να δηλώνει ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Διαβάστε επίσης

Μπα, ο... πρώτος του Θρύλου το 2020!

Μπα, ο... πρώτος του Θρύλου το 2020!

Από... πέμπτος στόπερ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Σενεγαλέζος «κέρδισε» τον Μαρτίνς και καθιερώθηκε στην ενδεκάδα...

Δεν το έβαλε ποτέ κάτω! (videos)

Δεν το έβαλε ποτέ κάτω! (videos)

Ο Γιώργος Μασούρας άκουσε πολλά μέσα στη σεζόν. Όσο περισσότερα άκουγε, τόσο περισσότερα πρόσφερε στην ομάδα...