Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπα, ο... πρώτος του Θρύλου το 2020!

Μπα, ο... πρώτος του Θρύλου το 2020!
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 - 00:03

Ως... πέμπτος στόπερ του Ολυμπιακού ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ο Ουσεινού Μπα. Στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών του Θρύλου, ο Σενεγαλέζος ήταν... πίσω από τους Σεμέδο, Μεριά, Σισέ και Παπαδόπουλο. Μέχρι τις 7/12 του 2019, είχε πάρει ευκαιρία μόλις για ένα 90λεπτο, στο 2-0 επί της Λαμίας στον Ναό, αλλά κα στο 0-0 με την Βικτόρια Πλζεν, όταν και αντικατέστησε τον τραυματία Αβραάμ...

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν από το ματς με τον Παναιτωλικό και έπειτα. Είναι αξιοσημείωτο, πως το 2020, ο Μπα έχει... ιδρώσει την ερυθρόλευκη φανέλα 1.177 λεπτά ή 13 φορές, 10 για το πρωτάθλημα, αλλά και τρεις ακόμα για το Europa League. Πλέον, έχει περισσότερο χρόνο, σε αυτό το έτος και από τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος έμοιαζε... αναντικατάστατος!

Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε σημαντικό ρόλο και το γεγονός πως ο Πορτογάλος είδε και πολλές... ανόητες κάρτες, απουσιάζοντας από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά και από τη ρεβάνς με την Άρσεναλ, στο Λονδίνο...

Ο Σεμέδο, λοιπόν, έχει καταγράψει 1019 λεπτά 2020 και βρίσκεται... πίσω από τον Μπα στη «μάχη» του χρόνου, των στόπερ!

Να σημειωθεί, πως ο Μπα έχει κάνει «δίδυμο» στο κέντρο της άμυνας και με τους τρεις στόπερ, που υπάρχουν στο Λιμάνι. Δηλαδή τον Σεμέδο, τον Σισέ, αλλά και τον Παπαδόπουλο!

Ο Μπα, μάλιστα, «έκλεισε» την κανονική διάρκεια της Super League 1 με ένα μοναδικό επίτευγμα. Με αυτόν στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ μακριά από την έδρα του! Για την ακρίβεια, ο Αφρικανός στόπερ έπαιξε στο 3-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, στο 4-0 στην Λαμία, στο 1-0 στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ, στη «λευκή» ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά και στα «διπλά» με Ατρόμητο (0-1) και ΠΑΟΚ (0-1).

Τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς, όσο και γενικότερα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τον Μπα...

Διαβάστε επίσης

Θέμα των Βέλγων για Κάιπερς...

Θέμα των Βέλγων για Κάιπερς...

Βελγική ιστοσελίδα αναφέρθηκε στις επιδόσεις του νεαρού φορ στην Αζαξιό, όπου αγωνίζεται δανεικός από τον Ολυμπιακό...