Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ έχει ημερομηνία λήξης

Η ΕΠΟ έχει ημερομηνία λήξης
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 09:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η... εξυγίανση, δικαιολογημένα, φοβάται ότι θα «εξαφανιστεί» και για αυτό κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάρει ανάσες αλλά και να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Έτσι, με αφορμή τη δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τις εκλογές στις ομοσπονδίες σε συνδυασμό με τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων κατά ένα έτος, βγήκαν και σενάρια ότι προσπαθεί να πάρει... παράταση-πρόκληση, με εκλογές στην ομοσπονδία τον Οκτώβριο του 2021 ενώ η FIFA ζήτησε κάλπη φέτος τον Ιούνιο ή το αργότερο στα μέσα του Ιουλίου. Όμως, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει...

Σύμφωνα με το νόμο, εκλογές στις ομοσπονδίες προβλέπονται κάθε τέσσερα χρόνια, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες. Αν θα γίνουν φέτος, παρότι αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ή του χρόνου, παρά την 4ετή πρόβλεψη. Κάθε πράγμα στον καιρό του, όμως. Τώρα προέχει ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό», έγραψε στο Twitter ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε. Με αφορμή αυτή τη δήλωση πήραν θάρρος οι... εξυγιαντές και άρχισαν τα σενάρια αλλά και τα τηλέφωνα προς UEFA μεριά.

Μόνο η σκέψη ότι μπορεί να παγώσουν τα μέτρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σημαίνει ότι θα συνεχιστεί ο κατήφορος και τα σκάνδαλα. Μέχρι και για τις FIFA, UEFA, που προκάλεσαν τη σύσκεψη των «4», των Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου, για λύσεις κοινής αποδοχής σε ΕΠΟ και ΚΕΔ, η... εξυγίανση έχει ημερομηνία λήξης. Παράλληλα, οι υπερκείμενες αρχές ήθελαν να... λήξει η εποπτεία τους, όμως αν αναβληθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ μήπως πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσωρινής διοίκησης; Εκτός αν της πάρουν αρμοδιότητες (διαιτησία και αθλητική δικαιοσύνη).

Μπορεί οι... εξυγιαντές να ονειρεύονται παράταση της θητείας της διοίκησης Γραμμένου, με αφορμή κουβέντα που άνοιξε για να γίνουν εκλογές στις ομοσπονδίες του χρόνου τον Οκτώβριο, λόγω της μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, όμως με την όρεξη θα μείνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, FIFA και UEFA δεν δέχονται κουβέντα επ' αυτού και θέλουν οι εκλογές την ΕΠΟ να γίνουν τον Ιούλιο. Άλλωστε, όπως αναφέραμε, πρόκειται για δέσμευση-απόφαση στη συνάντηση των «4», ενώ μια άλλη παράμετρος είναι ότι οι ξένοι βιάζονται να φύγουν από την Ελλάδα, αφού πρώτα τεθεί σε ισχύ το ποδοσφαιρικό μνημόνιο που συμφώνησαν Μητσοτάκης-Τσέφεριν, άρα η ολιστική μελέτη των FIFA, UEFA θα δοθεί κανονικά το Μάιο. Επίσης, στο ποδόσφαιρο υπάρχει αυτοδιοίκητο, ενώ η ολυμπιακή ομάδα δεν προκρίθηκε στο Τόκιο.

TAGS

Διαβάστε επίσης