Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... μαυρίλα της «εξυγίανσης» και της παύλας εκτίθεται από παντού

Η... μαυρίλα της «εξυγίανσης» και της παύλας εκτίθεται από παντού
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 19:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια νέα συμμαχία-έκτρωμα ανέλαβε δράση στην τηλεδιάσκεψη της Superleague... Ο Αλαφούζος, άσχετα αν μετά από τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν να το μαζέψουν, έκανε πρόταση που οι κακές γλώσσες λένε ότι κάποιοι μπερδεύτηκαν και τον πέρασαν για τον Σαββίδη! Φάνηκε ότι υπήρχε σχέδιο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, φάνηκε ότι κάποιοι είναι απαράδεκτοι και χωρίς λογική.

Πέντε παραδείγματα φιλοσοφίας για το μέλλον, από την UEFA και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες με κορυφαία πρωταθλήματα, εκθέτουν τη... μαυρίλα της «εξυγίανσης» και της παύλας και όχι του... κορονοϊού.

Αναλυτικά:

1) Η UEFA πήρε αποφάσεις, π.χ. έβγαλε από το καλεντάρι αγώνες των εθνικών ομάδων, πήγε πιο πίσω Champions League και Europa League, παράτεινε την αγωνιστική περίοδο μέχρι τέλος Ιουλίου, ώστε να διευκολύνει τα πρωταθλήματα να τελειώσουν. Επίσης, UEFA, ECA και European Leagues έστειλαν επιστολή-τελεσίγραφο στις λίγκες: «Διακοπή πρωταθλημάτων, σημαίνει ευρωπαϊκός αποκλεισμός».

2) «Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε στα γήπεδα για να παίξουμε το άθλημα που αγαπάμε, αλλά μόνο όταν είναι ασφαλές», ενημέρωσαν τους φιλάθλους οι ποδοσφαιρικές αρχές στην Αγγλία.

3) «Για να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τον Μάιο θα πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα.

4) Στην Ισπανία η La Liga και η Ομοσπονδία με κοινή τους ανακοίνωση ενημέρωσαν για την επ' αόριστον αναβολή των αγώνων, μέχρις ότου οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές επιτρέψουν την επανέναρξη.

5) Στη Γερμανία οι σύλλογοι των Μπουντεσλίγκα 1 και 2 θέλουν να ξεκινήσουν αρχές Μάϊου, με αγώνες χωρίς θεατές.

*Το τελεσίγραφο της UEFA εστάλη λόγω του Βελγίου, παρότι διέκοψε οριστικά το πρωτάθλημα αλλά με καθαρή λύση. Μια αγωνιστική πριν τα πλέι οφ, ίσχυσε η βαθμολογία και οι σύλλογοι ανέδειξαν πρωταθλήτρια την Μπριζ. Όμως, πρέπει να αναθεωρήσει και ήδη άρχισαν να το σκέφτονται...

Διαβάστε επίσης