Ντουντούκα
Κωδικός: ΤΟΥΜΠΑ! Πάμε να τελειώνουμε με δαύτους...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το... αφήγημα με το CAS

Το... αφήγημα με το CAS
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 - 23:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα δικαστήριο που του έλεγαν CAS.

Μια φορά κι έναν καιρό ...θα κάνουμε μηνύσεις και αγωγές.

Μια φορά κι έναν καιρό ...θα απαντήσουμε στην ΕΕΑ.

Μια φορά κι έναν καιρό ...θα απαντήσουμε στις πειθαρχικές επιτροπές.

Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πανικό και ψάχνει να κρατηθεί από κάπου.

Η προσφυγή στο CAS είναι το νέο... αφήγημα του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεφτιλίστηκε και διαρρέει ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης. Κοινώς, ψάχνει από κάπου να κρατηθεί. Τα ίδια έλεγαν και για τις δικαστικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, όμως τώρα κάνουν επιθέσεις στους τακτικούς δικαστές.

Γίνεται αντιληπτό ότι η προσφυγή στο CAS είναι το νέο... παραμύθι του ΠΑΟΚ. Αν προτιμάτε είναι το νέο αφήγημα.

Ο ΠΑΟΚ όλο δικαιώνεται και δεν δικαιώνεται! Τώρα, θέλει και ξένους δικαστές.

Όμως, η προσφυγή στο CAS είναι δίκοπο μαχαίρι για τον ΠΑΟΚ. Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης μπορεί κινδυνεύσει με μεγαλύτερη ποινή, επειδή αν δεν δεχθεί την αλλαγή του νόμου, με δεδομένο ότι άλλαξε μεσούσης της περιόδου, μπορεί να κινδυνεύσει με υποβιβασμό! Η αλλαγή του νόμου μεσούσης της περιόδου αντιβαίνει στα καταστατικά των FIFA, UEFA που στο CAS εφαρμόζουν απαρέκλιτα.

Ούτε το CAS μπορεί να μπει στην ουσία αλλά και να μπει υπάρχουν πολλά στοιχεία. Ο ΠΑΟΚ δεν απάντησε μέχρι τώρα, θα απαντήσει στη Λωζάνη; Εκεί δεν περνάνε επιχειρήματα του στιλ «οι πατάτες δεν κάνουν κουμάντο στο μανάβη»...

Και στο CAS ο ΠΑΟΚ θα έχει αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Μια ακόμη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, εκτός από την καταδίκη του ΠΑΟΚ, είναι ότι έγινε δεκτή η έφεσή του.

Ο Ολυμπιακός νομιμοποιείται και από μόνος του να πάει στο CAS. Μπορεί να πάει και να ζητήσει μεγαλύτερη ποινή, δηλαδή να μην ισχύσει η ποινή της αφαίρεσης βαθμών αλλά αυτή του υποβιβασμού. Άλλωστε, είναι παγκόσμιο φαινόμενο να αλλάζουν νόμοι μέσα σε μια νύχτα, επειδή ο Μάκης Γκαγκάτσης απείλησε να χωρίσει την Ελλάδα στα δυο...

Διαβάστε επίσης