Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα... δίδυμο για κλάματα

Ένα... δίδυμο για κλάματα
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 - 20:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όταν (25/02) ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ήρθε στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη, ο Φούσεκ ήταν ωσεί παρών. Επίσης, δεν έχει ενεργό ρόλο ούτε στο μνημόνιο Κυβέρνησης-UEFA…

Ολα αυτά αποτελούν επιβεβαίωση ότι ο Τσέχος πέρασε στη... ναφθαλίνη. Δηλαδή, χειρότερα δεν γίνεται!

Στις 17 Ιουλίου 2018, ο Φούσεκ ανακοινώθηκε ως υπερσύμβουλος της ΕΠΟ. Κατά σύμπτωση, ο συγκεκριμένος παράγοντας αναδείχθηκε σε φανατικό οπαδό της «εξυγίανσης», προκαλώντας απορίες με τη στάση του, όπως και με το γεγονός ότι εμφανιζόταν μέχρι και σε σεμινάρια διαιτητών, αν και δεν ανακοινώθηκε ότι είχε αρμοδιότητες στη διαιτησία.

Επίσης, έβλεπε ότι το VAR «είναι πετυχημένο στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες», αν και ήταν χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ και χωρίς τη γραμμή τέρματος! Ήταν τόσο... ανεβασμένος, απόδειξη ότι κάλεσε μέχρι και τους φιλάθλους (με ποια ιδιότητα;) να στηρίξουν το VAR, ενώ έβραζε ο τόπος με τις αποφάσεις και όλοι έβλεπαν ότι δεν λειτουργεί σωστά!

Η συγκεκριμένη δήλωση του Φούσεκ για το VAR έγινε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου ήταν και αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε ως αποτέλεσμα η UEFA να τον... μαζέψει και να του αφαιρέσει αρμοδιότητες, παρότι μένει μέχρι τον Ιούλιο που λήγει το συμβόλαιό του. Μέχρι και οι ξένοι κατάλαβαν τη ...ζημιά που τους έκανε!

Μπορεί με απόφαση της UEFA και της FIFA ο Φούσεκ να μπήκε στην άκρη, όμως ο Γραμμένος τον είχε δίπλα του. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έδινε την εντύπωση ότι δεν καταλάβαινε ότι ο Τσέχος είχε υποβαθμιστεί.

Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι τον ήθελε και σε επίσημες συναντήσεις τους, για παράδειγμα τον... εμφάνισε στη συνάντηση για να μη γίνει η απεργία των διαιτητών και στην παράδοση των σημάτων των διεθνών, όμως ειδικά ο Αυγενάκης δεν ήθελε να ακούσει για τον Φούσεκ! Τελικά, ο Φούσεκ από υπερσύμβουλος της ΕΠΟ έγινε... σύμβουλος του Γραμμένου. Πριν ο Φούσεκ μπει σε... καραντίνα, με απόφαση αυτών που τον έστειλαν, συνόδευε τον πρόεδρο μέχρι και σε ΓΣ της UEFA!

Διαβάστε επίσης

«Δηλητήριο» στα πλέι οφ

«Δηλητήριο» στα πλέι οφ

Οι Περέιρα και οι Μάριν βρήκαν ευκαιρία με τον κορωνοϊό και θα βάλουν Ελληνες διαιτητές στα πλέι οφ...