Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δηλητήριο» στα πλέι οφ

«Δηλητήριο» στα πλέι οφ
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 - 22:02
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η πανδημία με τον κορωνοϊό αλλά και το γεγονός ότι χώρς, όπως η Ιταλία και Ισπανία έχουν πρόβλημα, έχει ως αποτέλεσμα οι Περέιρα και Μάρινα να φτιάχνουν κλίμα για να βάλουν Έλληνες διαιτητές στα πλέι οφ. Μια τέτοια απόφαση θα ισοδυναμεί με «δηλητήριο» για το ποδόσφαιρο αφού η πλειοψηφία τους είναι ακατάλληλοι και ανίκανοι για παιχνίδια, ειδικά για ντέρμπι. Τους είχαν βάλει χωρίς VAR στους «16» του Κυπέλλου και τα έκαναν μαντάρα, με αποτέλεσμα από τη φάση των «8» και μετά να έχουν τη βοήθεια της τεχνολογίας. Άρα, μια τέτοια απόφαση δεν θα ισοδυναμεί με δηλητήριο αλλά και με... μπουρλότο!

Παρότι η Λίγκα ζήτησε επίσημα από την ΚΕΔ ξένους διαιτητές μέχρι και στο VAR των αγώνων πλέι οφ της Λίγκας, ο Περέιρα και ο Μάριν έκαναν το πρώτο... φάλτσο. Έκαναν πως δεν κατάλαβαν, είναι και ακατάλληλοι να βρίσκονται στην ΚΕΔ επειδή «βύθισαν» τη διαιτησία, και έβαλαν Ελληνες ρέφερι, στα ματς της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ, τα οποία δεν έγιναν αλλά ανακοινώθηκαν οι ορισμοί.

Φαίνεται πως αυτό... άνοιξε την όρεξη του συστήματος της «εξυγίανσης» και κάποιοι διαδίδουν ότι στα πλέι οφ θα βάλουν Έλληνες διαιτητές, επειδή «είναι δύσκολο να έρθουν ξένοι»! Κατ’ αρχήν, δεν ρώτησαν κανέναν και το συμπέρασμα ότι τάχα δεν θα έρχονται ξένοι είναι αυθαίρετο. Αφενός θα έχουν ξεκινήσει κι άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αφετέρου η UEFA, μέσω των Λάκοβιτς, Χούμπελ επειδή είδε ότι η... κομπανία του Περέιρα είναι ανίκανη να βρει καλούς ξένους, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει, όχι μόνο για να έρθουν αλλά και να βρεθούν περισσότερες λύσεις. Επίσης, ποιός ξένος ρέφερι δεν θέλει να παίζει αγώνες, ειδικά αν έχει προηγηθεί μεγάλο διάστημα απραξίας;

Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Περέιρα και ο Μάριν θα ήθελαν Ελληνες διαιτητές στα ντέρμπι, αυτό ισχύει και για τα πλέι οφ. Την τρέχουσα σεζόν, το προσπάθησαν δυο φορές.

Τις προηγούμενες φορές τους σταμάτησαν η FIFA και η UEFA, όμως το σύστημα της «εξυγίανσης» θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης, αν και οι περισσότεροι από τους ρέφερι της Λίγκας θα φύγουν το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Θεέ μου, ένας μάγος… (video)

Θεέ μου, ένας μάγος… (video)

Τακουνάκια, ποδιές, λόμπες, ντρίμπλες, «τυφλές» πάσες, «ρουκέτες»… Τζιοβάνι. Δεν χάνεται αυτό το βίντεο…

Ένα... δίδυμο για κλάματα

Ένα... δίδυμο για κλάματα

Γραμμένος και Φούσεκ, ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μέχρι που η UEFA κατάλαβε τον Τσέχο, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσει αρμοδιότητες...