Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πως αλλιώς θα τα έβγαζε πέρα...; (videos)

Πως αλλιώς θα τα έβγαζε πέρα...; (videos)
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 - 15:01

Εντάξει, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, τα οποία κάθε ομάδα τα αντιμετωπίζει -και οφείλει να τα αντιμετωπίζει- με την πρέπουσα σοβαρότητα. Πόσο σοβαρά, όμως, μπορεί να πάρει, πια, ΑΥΤΗ η ομάδα, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, την… χιλιοστή απόπειρα των δυνάμεων της «εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου, να τον… υποβιβάσουν; Πόσο;!

Ο Ολυμπιακός κρατά την ψυχραιμία του. Τη σιωπή του, η οποία, όπως λένε, είναι «χρυσός». Και περιμένει τις διαδικασίες, μέσω των οποίων, για ακόμη μία φορά, θα λάμψει η αλήθεια. Και τότε, φυσικά, θα κινηθεί νομικά, κατά των σκευωρών, οι οποίοι εδώ και χρόνια έχουν κάνει… ετήσιο έθιμο, την προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του Ολυμπιακού, δια της προπαγάνδας περί… επικείμενου υποβιβασμού του, διωγμού του από την Ευρώπη, από την ECA, από τη… Γη. Την ίδια τακτική έχει ακολουθήσει, σωστά, ο Ολυμπιακός, όλα αυτά τα χρόνια. Κινείται συνετά, δίχως φανφάρες και με ουσία. ΜΟΝΟ με ουσία. Οι εντυπώσεις είναι εκείνες που μένουν στο ΤΕΛΟΣ. Και σε κάθε τέλος, μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε.

Ωστόσο, εμείς οι ΓΑΥΡΟΙ δεν είμαστε τόσο υπομονετικοί με όλη αυτή την προπαγάνδα και αναρωτιόμαστε, αν οι σκευωροί έχουν καταλάβει πόσο κωμικό είναι το να προσπαθούν κάθε χρόνο να «ρίξουν κατηγορία» τον Ολυμπιακό. Βασικά ούτε αυτό δεν προσπαθούν να κάνουν. Προσπαθούν απλώς να συνεχίσουν να «μοστράρουν» τον Ολυμπιακό, ως τον κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκείνον που «στήνει ματς», εκείνον που «κερδίζει άδικα τα πρωταθλήματα» και πάει λέγοντας. Τα έχουμε ακούσει τόσες και τόσες φορές που… κούρασαν.

Πάμε λίγο στην αγωνιστική περίοδο 2014-15, για την οποία γίνεται μεγάλος λόγος εδώ και μέρες. Και πάμε να δούμε τι έκανε ο Ολυμπιακός, η ομάδα η οποία στην Ελλάδα των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρομήτου, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικού, Ξάνθης, Πλατανιά, Καλλονής, Πανθρακικού, Πανιώνιου, Βέροιας, Λεβαδειακού, Εργοτέλη, ΟΦΗ, Νίκης Βόλου και Κέρκυρας (χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε καμία από τις ομάδες), είχε… ανάγκη να… στήνει ματς, για να νικάει.

Η ομάδα η οποία τερμάτισε με 79 γκολ υπέρ και 23 γκολ κατά, με +56 στον συνετελεστή και η οποία έκανε, στην Ευρώπη, τα παρακάτω:

Αυτή η ομάδα λοιπόν, με χρηματιστηριακή αξία (τότε) 83,90 εκ. ευρώ και μέσο όρο ηλικίας 24,02 έτη, η οποία ΠΑΤΗΣΕ στο Καραϊσκάκη την φιναλίστ του προηγούμενου Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ Γιουβέντους, σημειώνοντας 3 νίκες στον όμιλο του Champions League, όπου έπαιζε και συνεχίζοντας στο Europa League, παίρνοντας την πρόκριση, είναι… σαφές (γελάμεεεεεε!!!) και ποδοσφαιρικά λογικό το να… χρειάζεται σπρώξιμο, για να νικήσει (ξανά, δίχως καμία παρεξήγηση προς τις ομάδες!) τις Καλλονές, τις Κέρκυρες και τους Πανθρακικούς, για να πάρει το πρωτάθλημα, από τον Παναθηναϊκό του Αναστασίου…

Εντάξει, δεν το λέμε για να στοιχειοθετηθεί σε κάποιο δικαστήριο, αυτό. Εκεί ο Ολυμπιακός θα πάει κανονικά, με τα στοιχεία του, να δικαιωθεί, όπως κάνει πάντα. Εμείς εδώ... Ποδοσφαιρική κουβέντα κάνουμε, για τον… κακό Ολυμπιακό, ο οποίος… πως αλλιώς θα τα έβγαζε πέρα στη Super League; Δεν είχε δα να αντιμετωπίσει… Γιουβέντους και Ατλέτικο!

Διαβάστε επίσης