Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρέχει, τώρα, να απολογηθεί...

Τρέχει, τώρα, να απολογηθεί...
Τρίτη, 5 Μαΐου 2020 - 14:25

Δημοκρατία σημαίνει να λέει ο καθένας ελεύθερα την άποψή του. Τι γίνεται όμως, όταν η άποψη αυτή υποκινεί βία; Παραβιάζεται ξεκάθαρα η ελευθερία των υπολοίπων, που προφανώς δεν θεωρούν το ποδόσφαιρο (εν προκειμένω) ως αιτία… σχίσματος, απειλής της «κοινωνικής συνοχής» και… πεδίο μάχης. Ο Μάκης Γκαγκάτσης έβγαλε αυτή ακριβώς την εικόνα, όταν βγήκε στην τηλεόραση και με αφορμή τον επικείμενο, τότε, υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, «χώρισε» την Ελλάδα στα δύο. Εντάξει, όχι ακριβώς. Το… προσπάθησε. Και δεν το λέμε εμείς, ότι έβγαλε αυτή την εικόνα, αλλά η… δικαιοσύνη!

Στον Μάκη Γκαγκάτση, λοιπόν, φέρεται να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 41 στ παρ. 5, Ν. 2725, για «Αδικήματα βίας, με αφορμή Αθλητικές εκδηλώσεις», για παρότρυνση, υποκίνηση και ενθάρρυνση αδικημάτων βίας.

Αναλυτικά, το άρθρο με το οποίο διώκεται ποινικά ο Γκαγκάτσης: «5. Όποιος παροτρύνει, υποκινεί, ενθαρρύνει ή διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως δημόσια ή δια του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου ή του διαδικτύου μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες ομάδες προσώπων για να διαπράξουν αδικήματα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών».

Ο Θρύλος είχε καταγγείλει στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα τον Διευθύνοντα Συμβούλου, Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, για παράβαση του πειθαρχικού κώδικα και του καταστατικού της ΕΠΟ. Εν συνεχεία ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Λαΐνης του είχε ασκήσεις πειθαρχική δίωξη για δυσφημιστικές δηλώσεις. Κάτι το οποίο… χρυσοπλήρωσε, με… πρόστιμο 16.000 ευρώ! Φυσικά, η υπόθεση αφορά στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Μάκης Γκαγκάτσης, στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, Open TV, στις 21 Ιανουραίου του 2020, για το θέμα πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης και τον αναμενόμενο, τότε, υποβιβασμό της ομάδας του.,

Διαβάστε επίσης