Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σανίδα σωτηρίας» στα golden boys της ΕΠΟ

«Σανίδα σωτηρίας» στα golden boys της ΕΠΟ
Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020 - 00:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Χαλί» για την επόμενη μέρα είναι έτοιμος να... στρώσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργεί «σανίδα σωτηρίας», ή αν προτιμάτε έχει «σχέδιο σωτηρίας» για τα golden boys που εδραίωσαν την «εξυγίανση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το... τυράκι είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξετάζει μείωση, ύψους 35 % στις αμοιβές τους, που μπορεί να είναι και μικρότερη. Όμως, επειδή οι συμβάσεις των περισσότερων golden boys ολοκληρώνονται με τη λήξη της θητείας της διοίκησής του, η...φάκα είναι ότι αυτές θα επεκταθούν για μερικά ακόμη χρόνια, το λιγότερο για τέσσερα, δηλαδή θα δεσμεύσουν και την επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ. Ένα σχέδιο, παρόμοιο με αυτό στη διαιτησία, ένα σχέδιο που έχει κοινό παρονομαστή, να μην... τελειώσει η «εξυγίανση».

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το σύστημα της «εξυγίανσης» εδραιώθηκε και εξαιτίας κάποιων υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΠΟ, των αποκαλούμενων golden boys. Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο Γραμμένος δεν έκοψε τους μισθούς τους, ή καλύτερα δεν ανέστειλε τις συμβάσεις τους για να μπουν στη ρύθμιση των 800 ευρώ, παρότι η ΕΠΟ ανέστειλε τη λειτουργία της. Για να καταβάλει η ΕΠΟ, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, κανονικά όλους τους μισθούς και ενώ παραπαίει οικονομικά και το κυριότερο, η ΕΠΟ τους πλήρωσε κανονικά, ενώ είχε κατεβάσει ρολά, γίνεται και αντιληπτό πόσο βαθιές ρίζες έχουν τα golden boys.

FIFA και UEFA τα βλέπουν αυτά; Δεν είναι μόνο να βρεθεί διοίκηση κοινής αποδοχής για την ΕΠΟ, σημασία έχουν και ποια στελέχη θα αναλάβουν να τρέξουν την επόμενη μέρα.

Παρόμοιο σχέδιο έχουν οι Περέιρα, Μάριν ετοιμάζουν, παράνομα και λογικά οι αρχές θα έχουν θέμα να ασχοληθούν για να μην ξεχάσουν και την Ελλάδα, πίνακες διαιτησίας για να μην... κλάψει η πλειοψηφία των ρέφερι, που μέχρι και η UEFA με τη FIFA, θεωρούν ακατάλληλους, άρα πρέπει να φύγει η συντριπτική πλειοψηφία τους.

Πάντως, αυτές τις μέρες στην ΕΠΟ, η οποία έχει βάλει λουκέτο λόγω κορωνο»ιού, υπάρχουν γκρίνιες και ένα ακόμη θέμα. Η διοίκηση θέλει να βάλει το 60-70 % των εργαζομένων σε αναστολή και υπάρχουν αντιδράσεις από τους υπαλλήλους. Την προηγούμενη φορά έγινε η... ανατροπή. Τώρα;

Διαβάστε επίσης