Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποντένσε: «Οφείλω την αναγέννησή μου στον Μαρτίνς!»

Ποντένσε: «Οφείλω την αναγέννησή μου στον Μαρτίνς!»
Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 - 13:33

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στη Mais Futebol ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος παικταράς έφτιαξε το όνομά του στον Ολυμπιακό και τώρα παίζει στην Premier League, με τη φανέλα της Wolves. Εξήγησε, μιλώντας στο μεγάλο αθλητικό Μέσο, ότι το πέρασμά του, από την Ελλάδα, ήταν κάτι το εξαιρετικό, για τον ίδιο, ενώ δεν δίστασε να προσθέσει ότι οφείλει την αναγέννησή του, μετά τη Σπόρτινγκ, στον Πέδρο Μαρτίνς.

«Ψυχολογικά, χρειαζόμουν επιπλέον δουλειά, είχα έναν τραυματισμό έξι μηνών, επιπλέον είχα περάσει από τη διαδικασία αποχώρησης από τη Σπόρτινγκ και ο Μαρτίνς με βοήθησε πολύ με την ένταξη ξανά στην ομάδα και την ψυχική ανάτασή μου. Έπρεπε να αρχίσω να παίζω ξανά μετά από έξι μήνες», είπε αρχικά ο Ντανιέλ, για να συνεχίσει: «Μιλήσαμε για ώρες, μου δίδαξε διαδικασίες για να εξελίξω το μυαλό μου και τον τρόπο που παίζω, και είχα επίσης τη βοήθεια της Σουζάνα Τόρες, που είναι ένας απίστευτος “διανοητικός προπονητής”. Με βοήθησε επίσης πολύ να ξεπεράσω μια πολύ δύσκολη στιγμή και με έκανε να μετακινηθώ από το ένα επίπεδο της καριέρας μου στο άλλο. Οφείλω την αναγέννηση μου στους δύο».

Παράλληλα, μίλησε για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα και τον Θρύλο: «Ομολογώ ότι είχα αμφιβολίες για το μέλλον. Όταν έφυγα από τη Σπόρτινγκ, όλοι μου είπαν: “Θα πας στην Ελλάδα, στον Ολυμπιακό, για να κάνεις τι;”… Αλλά ήξερα ότι πήγαινα σε ένα μεγάλο κλαμπ, δεν είναι τυχαίο ότι έχει 4 αστέρια στο στήθος. Φυσικά είχα αμφιβολίες, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στην άκρη της Ευρώπης, αλλά έκανα λάθος γι’ αυτό. Ενώ ήμουν εκεί, είδα πράγματα που δεν είχα ξαναδεί ποτέ και δεν ξέρω καν αν θα τα ξαναδώ, όπως η πίεση των οπαδών, η ατμόσφαιρα στα γήπεδα, τα ντέρμπι… Η πίεση στα μεγάλα κλαμπ είναι φυσιολογική».

Διαβάστε επίσης