Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέος: «Οι παίκτες αρνητικοί και στο δεύτερο τεστ»

Θέος: «Οι παίκτες αρνητικοί και στο δεύτερο τεστ»
Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 - 22:13

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις προπονήσεις, μετά τη μεγάλη διακοπή για τον κορονοϊό, μίλησε ο Χρήστος Θέος στο MEGA. Μάλιστα, ο γιατρός του Θρύλου αποκάλυψε, ότι και το δεύτερο τεστ όλων των παικτών, για τον ιό, ήταν αρνητικό!

Ο Θέος δήλωσε αρχικά: «Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μεγάλη ποσότητα μασκών, γιατί κάτά την ημέρα καταναλώνουν όλοι, μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών και γαντιών. Κλείσαμε όλους τους κλειστούς χώρους, η πρόσβαση γίνεται από συγκεκριμένη είσοδο. Θερμομέτρηση σε όποιον μπαίνει μέσα. Χθες κάναμε και το δεύτερο φαρυγγικό τεστ, στο οποίο σας δίνω τώρα την είδηση, είναι όλοι αρνητικοί και συνεχίζουμε.

Το πλάνο είναι να αρχίσουμε τις ατομικές προπονήσεις και αυτό κάνουμε. Επόμενη φάση είναι να περάσουμε σε γκρουπς... Και τελευταία φάση, πριν αρχίσουν οι αγώνες, όποτε αρχίσουν, να περάσουμε στη φάση που θα προπονείται όλη η ομάδα».

Και συμπλήρωσε: «Περίπου στις τέσσερις εβδομάδες θεωρούμε (σ.σ. για το πότε θα είναι έτοιμοι οι παίκτες να παίξουν). Εάν βάλουμε ένα πλάνο, στο μυαλό μας έχουμε οι ατομικές προπονήσεις και οι προπονήσεις σε γκρουπ να διαρκέσουν δύο με τρεις εβδομάδες κι άλλες δύο εβδομάδες σαν ομάδα. Νομίζω, ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων-πέντε εβδομάδων μάξιμουμ είναι αρκετό για να μπορέσει να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς η ομάδα».

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, εάν προκύψει κρούσμα, απάντησε: «Εχουμε το μοντέλο της Γερμανίας, που σύμφωνα με αυτό, απομονώνεται το θετικό κρούσμα, επανελέγχονται με τεστ οι υπόλοιποι παίκτες και το υπόλοιπο προσωπικό και συνεχίζει η όλη διαδικασία και η προπόνηση όπως είναι. Δηλαδή απομόνωση μόνο του θετικού τεστ και συνεχίζονται οι δραστηριότητες...».

Διαβάστε επίσης