Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαρτίνς: «Πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός»

Μαρτίνς: «Πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός»
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 - 21:57

Πολύ μεγάλο σύλλογο χαρακτήρισε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό, σε συνέντευξη που έδωσε στην Βραζιλία. Με τον Πορτογάλο κόουτς να μιλά μεταξύ άλλων για τον κορονοϊό, τις προπονησεις του Θρύλου και τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι...

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος κόουτς των Πειραιωτών μίλησε στο βραζιλιάνικο Fox Sports και είπε...

Για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο: «Τώρα κάνουμε... pre-season. Είναι σαν να είμαστε σε καθεστώς προετοιμασίας για τη νέα χρονιά. Οι παίκτες μας έκαναν προπονήσεις στο σπίτι για αρκετές εβδομάδες και μας έδειξαν ότι πνευματικά και σωματικά γύρισαν καλά. Δεν θα έχουμε φιλικά πριν από την επανέναρξη της σεζόν, όπως γίνεται σε συνθήκες προετοιμασίας, κάτι που επιφέρει πιο μεγάλη δυσκολία. Υπό αυτήν την έννοια, το να μπορούμε να κάνουμε πέντε αλλαγές σε έναν αγώνα είναι σημαντικές, διότι έτσι μειώνουμε το ρίσκο τραυματισμού».

Για την πανδημία: «Το οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας θα γίνει αισθητό παντού. Θα μας ωθήσει και αναγκάσει στο να επαναξιολογήσουμε το ποδόσφαιρο και τις ομάδες παγκοσμίως... Ειδικά όταν υπήρχαν ομάδες με μπάτζετ που ήταν απίστευτα και ξέφευγαν από την πραγματικότητα, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα».
Για τον Ολυμπιακό και το προπονητικό του μοντέλο: «Το μοντέλο που εφαρμόζω ως τεχνικός είναι να μεταφέρω τις εμπειρίες που είχα από τις πιο χαμηλές βαθμίδες μέχρι τώρα που είμαι σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, αλλά και τις παραστάσεις που είχα ως παίκτης... Είναι αναγκαίο σε στιγμές υπέρτατης δυσκολίας να είσαι δημιουργικός...».

Για την Μαρίτιμο: «Υπάρχει το παράδειγμα της Μαρίτιμο. Πήγα από την δεύτερη ομάδα, πήρα ορισμένους ποιοτικούς και νεαρούς φιλόδοξους παίκτες για να συμβαδίσουμε και προχωρήσαμε. Το 2011-12 κάναμε πολύ καλή χρονιά με ένα μείγμα αυτών των παιδιών με πιο έμπειρους παίκτες και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα σε όχι εύκολες εποχές... Στη Ρίο Άβε στον πρώτο χρόνο μπήκαμε στην φάση των ομίλων του Europa League, επίτευγμα που δεν είχε προηγούμενο και στην δεύτερη διασφαλίσαμε την παρουσία μας στον θεσμό αυτόν μέσω της Λίγκας! Στη Βιτόρια βγήκαμε τέταρτοι, που ήταν πολύ σημαντικό εάν δει κανείς την αγωνιστική διαμάχη με Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Μπράγκα, που τις τελευταίες δύο δεκαετίες ήταν σχεδόν συνέχεια στην πρώτη τετράδα».

Για τους Κριστιάνο, Μέσι: «Ο Κριστιάνο έχει κάνει τρομερά πράγματα, αλλά δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με Εουσέμπιο ή Μέσι. Ο Κριστιάνο έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα και μετά από κατακτήσεις τροπαίων. Πέντε Χρυσές Μπάλες, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ήταν πρωταθλητής σε Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία με ρεκόρ γκολ και γενικά σκοραρίσματος... Όμως δεν γίνεται να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις... Ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ξεχωριστοί και πολύ καλοί παίκτες, αλλά για μένα δεν γίνεται σύγκριση.

Ο Εουσέμπιο μαζί με τον Πελέ ήταν οι σπουδαιότεροι παίκτες την δεκαετία του '60 στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος ότι και σήμερα παραμένουν παγκόσμια σημεία αναφοράς για το άθλημα. Σε αυτές τις εποχές χρειαζόμαστε πρόσωπα, πρότυπα και έμπνευση και για τον χώρο μας...».

Διαβάστε επίσης

Επίδειξη αδιαφορίας

Επίδειξη αδιαφορίας

Περέιρα και Μάριν είναι στα ξένα, δεν ασχολούνται με τον σχεδιασμό για τα πλέι οφ...