Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επίδειξη αδιαφορίας

Επίδειξη αδιαφορίας
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 - 23:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επίδειξη αδιαφορίας κάνουν οι Περέιρα και Μάριν. Ενώ οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προπονήσεις, γενικά ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την επανεκκίνηση, Περέιρα και Μάριν είναι στα ξένα και δεν ασχολούνται με τον σχεδιασμό για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Δεν έχουν καμία επαφή με τους ρέφερι που κι αυτοί τα έχουν χαμένα με την... εξαφάνιση των (δήθεν) αρμοδίων.

Αν υπήρχε ΚΕΔ που ενδιαφέρεται για τη διαιτησία θα πρέπει να είχε ξεκινήσει την προετοιμασία των διαιτητών. Να τους έκανε σεμινάρια με τηλεκπαίδευση αλλά και τεστ φυσικής κατάστασης, εννοείται με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, έστω και αν χρειαζόταν να μεταβούν σε ξεχωριστά σημεία.

Όμως, για τους Περέιρα και Μάριν πέρα βρέχει. Οι δυο παράγοντες της ΚΕΔ, μαζί και ο Λίντμπεργκ, δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες. Δείχνουν ανάλογη αδιαφορία, όπως όταν έδιναν ασυλία στους διαιτητές που έκαναν... χειρουργεία. Άλλωστε, τι να διορθώσουν στη διαιτησία, όταν ξέρουν ότι έχουν ημερομηνία λήξης ή όταν δεν τιμωρούν τους διαιτητές. Μπάχαλο ήταν, μπάχαλο θα παραμείνει ο χώρος.

Λένε ότι ο Μάριν θα έρθει από μέρα σε μέρα. Όμως, πλέον δεν προλαβαίνει, επειδή πρέπει να μπει 14 μέρες σε καραντίνα. Κατά τα άλλα οι... εξυγιαντές μας πληροφορούσαν ότι κάνουν προεργασία για τους πίνακες, με σκοπό να καπελώσουν την επόμενη ΚΕΔ και να μην έχουν άγχος οι ρέφερι της «εξυγίανσης»! Σε αυτά τα πράγματα είναι καλοί, δηλαδή σε θέματα που έχουν να κάνουν με... εξυγίανση. Τα υπόλοιπα τα έχουν βάλει στον αυτόματο πιλότο.

Για ΚΕΔ μιλάμε όταν έχει στο μυαλό της τα... πισωγυρίσματα; Παρότι οι Περέιρα και Μάριν είναι «εξαφανισμένοι» η προπαγάνδα μας πληροφόρησε ότι δεν μπορούν να βρουν ξένους διαιτητές λόγω του κορονοίού ή ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το VAR. Νομίζουν ότι έτσι κάνουν χάρη στους Ελληνες διαιτητές, όμως, εδώ είστε, αν κάνουν αυτά, θα ξεφτιλιστούν ομαδικώς.

Όμως και πάλι η ΚΕΔ βιάζεται να αποφασίσει. Προεξοφλούν, για το... καλό της «εξυγίανσης» ότι δεν θα έρθουν ξένοι διαιτητές, ενώ υπάρχουν πρωταθλήματα που διακόπηκαν (Γαλλία, Ολλανδία) και δεν υπάρχει διαιτητής που δεν θέλει να παίξει. Εδώ θέλουν οι Έλληνες που είναι κατώτεροι των περιστάσεων και άπαντες γνωρίζουν το χαμηλό επίπεδό τους. Άλλωστε, η FIFA ζήτησε να έρθουν ξένοι, αυτό δεν αλλάζει.

Διαβάστε επίσης